Vardagen är tillbaka

Publicerat: 11 augusti, 2020 i Personligt

Semestern är över. Eller iallafall tiden då man kunde svara på alla telefonsamtal och mail hemifrån, i shorts. Sedan i måndags är jag tillbaka i borgen och även om jag inte satte min mail på autoreply eller stängde av telefonen, så tycker jag att sommaren varit fantastisk skön och det var välbehövligt att få komma ifrån självstyrelsegården fysiskt i några veckor.

Gårdagen började med överläggningar, politiska diskussioner och uppdatering om det senaste läget ifrån alla fronter. Det fortsätter den här veckan även om alla tjänstemän man behöver inte ännu är på plats.

Idag har vi bland annat haft överläggningar med Ålandsminister Anna-Maja Henriksson och hennes delegation som är på besök. Mitt inspel till Anna-Maja och Finlands regering var i korthet

1. Land skall med lag byggas – inte med otydliga presskonferenser
2. De stängda gränserna drabbar Åland extra hårt
3. Vi måste värna det nordiska samarbete mer och vi har ett långt, hårt och arbetsdrygt jobb framför oss för att läka de sår som uppstått i relationerna mellan länderna i pandemins spår.
4. Coronaviruset bekämpas inte bäst med gränskontrollanter beväpnade med skottsäkra västar och pistoler utan med fysisk distans, rena händer och hålla sig hemma när man är sjuk.

Imorgon är en annan dag.

kommentarer
  1. Anonym skriver:

    Denna gång är vi helt överens. I synnerhet om det sista. Bedrövligt med denna beväpnade milis i västra hamnen. Och med de senaste beskeden om obligatorisk karantän och tvångstestning är vi på god väg mot 1930-talets anti frihetliga samhällsklimat. Ack ack, att människan aldrig lär sig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s