Smart Park i Eckerö

Publicerat: 3 juli, 2015 i Politik

Image-1Fick idag förmånen att inviga och klippa bandet på den nya turismsatsningen Smart Park i Eckerö.
Det här är ungefär vad jag sa.

Äntligen,
efter flera års väntan och långa år av kämpande och arbetande av många personer, företag, kommuner och landskapet kan vi idag blicka ut över en av de största satsningarna i den landbaserade turismen på flera decennier.

Projektet som vi ser resultatet av här idag har genomgått flera transformeringar från Krutby, till Jomalaby till nu förverkligats på rekord tid som en Smart Park här i Eckerö.

Det här är en satsning som jag verkligen önskar att komma generera stora intäkter till er som vågat satsa i bolaget men jag vet också att parken kommer genera sysselsättning, skatteinkomster och kringeffekter i många flera branscher och vara en reseanledning till Åland. Något vi behöver ha mer av.

Idag har jag förmånen att få öppna den här satsningen och jag är övertygad om att Smart Parken kommer bidra till mer tillväxt och göra det roligare att besöka Åland, men inte bara det, den kommer bidra till att det blir lite roligare att leva och bo här också.

Från landskapsregeringen vill jag säga ett riktigt stort tack till alla engagerade personer som gjort det här möjligt, jag vet att det inte har varit enkelt och att ni haft många utmaningar bakom er. Men tillsammans har ni fixat det och gjort det nästan omöjligt möjligt. Idag skall ni vara stolta, glada och slå er för bröstet, ni gjorde det!

Parken symboliserar några saker som jag verkligen gillar, långsiktighet, beslutsamhet, entreprenörskap och skapande.

Att namnet och maskoten Spark sedan antyder att vi alltid kan bli lite smartare men framförallt att vi behöver ha mycket mera glädje och roligt i livet är en extra krydda. Ett stort lycka till och med dessa korta ord förklarar jag Smart Parken invigd och lovar i alla sammanhang lyfta upp er satsning som ett djärvt storskaligt projekt som ett turistiskt landmärke och verkligen sätter Åland på kartan.

Nu kör vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s