2.303 företag registrerade på Åland

Publicerat: 16 mars, 2011 i Uncategorized

Läser lite statistik på ÅlandsRadios hemsida>> Tänk om dessa företag skulle anställa en person till? Snacka om tillväxt. Det är det politikerna borde jobba med att ge förutsättningar för.
Här pratade jag lite näringsliv 2009>>
och såhär sa jag 2010>>
Har några nya idéer igen, så det är väl dags att hålla ett snart igen :O)

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Hej Tobben, Här tycker vi precis lika.Hej Axel, Logiskt och verklighetsmässigt så har du kanske rätt men om politikerna har fokus på detta så kanske 500 nya arbetsplatser kan skapas och med det kommer förhoppningsvis inflyttning vilket åland behöver.Hej Milla, Jag vet precis hur det är, förutom löner/sociala så kommer de 9 karensdagarna om någon anställd är sjuk också. Därför är det frågor som dessa vi borde jobba med- Trygga arbetsplatser kan inte lagstiftas fram, trygga arbetsplatser finns bara i företag som går bra.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Milla writes:Vi skulle gärna anställa en till. Men på grund av de höga lönerna och sociala avgifterna samt att man inte räknar med lönerna i momssammanhang har vi inte råd till det. Så nog finns viljan hos oss mikroföretagare.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jag jobbar i varje för det! Näringsavdelningens prio 1 är tillväxt i befintliga företag. Du kommer väl ihåg budgetdebatten, alla förstår inte den enkla logiken utan vill i stället satsa bara på nya företag. Nya företag är bra om idéerna är bra och marknad finns, men först kommer tillväxt i befintliga!

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Axel writes:Hej Frille,Logiken håller helt enkelt inte av den enkla orsaken att den absoluta majoriteten av dessa 2303 företag är mikroföretag som bara jobbar på den mikroskopiska hemmamarknaden på Åland. Om alla dessa små företag skulle anställa en till så betyder det att antingen så måste marknaden på Åland växa till det dubbla eller så måste dessa små företag ta det stora språnget och jobba på närmaknader, vilket kapaciteten kunskapen och orken begränsar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s