Tilläggsbudgeten

Publicerat: 8 april, 2014 i Politik

Igår presenterade regeringen 2014 års första tilläggsbudget. Du hittar den här>>

Rörande de områden jag ansvarar för kan jag sammanfatta stimulanserna i tre punkter.

1. En landskapsgaranti till Norra Ålands Industrihus såsom proprieborgen till ett belopp uppgående till sammanlagt högst 1.500.000 euro motsvarande 80 % av det totala lånebeloppet med en löptid om maximalt fem år. Landskapets fastighetsbolag Norra Ålands Industrihus Ab avser tillsammans med en privat finansiär att bygga en industrifastighet i Eckerö kommun i syfte att hyras ut för möjliggörandet av en landbaserad fiskodling på Åland

2. Ökat nationellt företagsstöd med €950.000 för att möta den ökade efterfrågan gällande nationellt investeringsstöd. Näringslivets investeringsvilja är god och genom att öka anslaget ges en betydande stimulans till den åländska ekonomin. Landskapsregeringen avser prioritera åtgärder som ökar företagens export av varor och tjänster och för turismens främjande i enlighet med turismstrategin. Inom turismbranschen kan anslaget användas även för att främja transportlösningar som ingår i ett helhetskoncept som tillgängliggör skärgården och som kombineras med nyinvesteringar i logi med högklassig servicenivå.

3. Ett tillägg om 250.000 euro för att finansiera nationellt investeringsstöd till lantbruket. Ökningen föranleds av det fortsatt stora intresset för investeringar som ökar företagens konkurrenskraft. Investeringsstöd beviljas i enlighet med landskapsregeringens nuvarande regelverk.

På Ålands Radio/TV:s hemsida kan du läsa och höra mer om budgeten, du hittar inslaget här>>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s