Tillväxtrådets nästa möte

Publicerat: 9 januari, 2014 i Politik
Etiketter:, ,

ImagePå tisdag och onsdag nästa vecka har jag tillsammans med Ålands Tillväxtråd bjudit in utbildningsminister Johan Ehn, Högskolan på Ålands rektor Edvard Johansson och Ålands Näringslivs VD Anders Ekström till två intressanta dagar i Stockholm. Vi börjar med ett besök på Handelshögskolan för att diskutera Högskolan på Ålands roll i tillväxtpolitiken och se på/besöka deras högskoleinkubator som visat sig vara ett väldigt gott koncept som professor Carin Holmquist utvecklat.

Tillsammans skall vi även se om vi kan hitta olika samarbetsprojekt mellan högskolan och Ålands Näringsliv för ökat entreprenörskap och sätt att använda högskolan som en dynamisk motor för ett innovativt Åland. Helt enkelt mer samarbete mellan politik, utbildning och näringsliv.

På onsdagen gör vi alla ett besök till Googles kontor i Stockholm för en diskussion kring innovation, digitalisering och tillväxt. Kan vi hitta ytterligare samarbeten som gynnar Åland, hur kommer vi konkret vidare så att vi kan se resultat. Dessutom deltar vi i ett seminarium på eftermiddagen med professor Alf Rehn som handlar om : ”Kan vi rädda innovationen från sig själv?”

En reserapport och protokoll ifrån våra möten kommer du hitta på Tillväxtrådets hemsida. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s