Pay It Forward Åland

Publicerat: 26 april, 2012 i Uncategorized

Idag har det varit Payitforward-dagen>> runt om i världen. Har du märkt det? Nä, tänkte väl det. Borde vi inte göra något åt det? Har funderat lite kring det här fenomenet och själv utövat det flera gånger i livet. Ibland mer, ibland mindre men vi borde alla göra det lite oftare. För dig som undrar vad jag snackar om handlar det om i korthet att göra en god gärning, stor eller liten, för någon som du inte känner.

Det kan handla om en så simpel sak som att betala en kopp kaffe för nästa person som kommer in i ett café eller erbjuda en person du inte känner en hjälpande hand. Helt enkelt göra något för någon annan utan att den personen förväntar sig det eller ens kanske vet om att du gjort det. Har du sett filmen med samma namn vet du vad jag menar.

Det här är något som jag tycker vi kunde bli bättre på, både företag på Åland men även privatpersoner. Företag kunde i större utsträckning öppna upp sina dörrar för ungdomar utan arbete eller hitta på sätt att använda företagets resurser på ett kreativt sätt genom att hjälpa andra eller varför inte utföra något arbete ibland "pro bono".

Detsamma gäller oss alla andra som privatpersoner vi borde göra mer för varandra. Skulle vi alla 2500 företag och 28000 ålänningar göra en "Pay It forward" i kvartalet skulle 335 goda gärningar förbättra Åland varje dag.

Tänk på det. Godkväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s