Segway på Åland

Publicerat: 10 september, 2011 i Uncategorized

Igår ordnade jag ett möte mellan Gröna Uddens camping och trafikminister Veronica Törnroos samt några av hennes tjänstemän. Det handlade om hur vi skall kunna göra det möjligt att lagligt att få åka omkring på Segways på Åland. Nämnas kan att idag är det bara istort sett Finland, Norge och England som inte har det tillåtet i världen.

Eftersom Åland har egen lagstiftningsbehörighet kan vi givetvis om den politiska viljan finns göra det möjligt även på Åland, fastän det fortsättningsvis är förbjudet i Finland. Det tycker jag vi skall göra. Vi politiker pratar ofta om att vi bör uppmuntra entreprenörer, hur bra lämpat Åland är för el-bilar, hur vi vill minska på byråkratin och hur vi vill öka tillgängligheten för funktionshindrade.

Här är ett bra exempel att göra allt det på. Segways kan förutom användas av privatpersoner/småföretag för att transportera sig med, även vara en stor tillgång för funktionshindrade, de kan vara ett arbetsredskap för Polisen, vaktbolag eller varför inte för att effektivera transportbehoven av personalen på sjukhuset. Möjligheterna är många och Åland är ett perfekt ställe för Segways.

Nästa steg sen att göra det enklare för och uppmuntra privatpersoner/företag att el-konvertera sina bilar, idag är det en hel del byråkrati med det, men det tar vi en annan gång :O)
Trevlig helg.

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Tack för det! Segways och andra el-fordon är perfekta på Åland. Kan meddela att jag såg den första el-laddningsstolpen på Åland i veckan :)Den var i privatägo…

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Kimmo writes:Jag var i på Åland i somras och körde Triathlon i kärringsund. Då hade jag med mig min egna Segway och tanken slog mig hur perfekt det faktiskt är med Segway på Åland. Jag har just startat en info site om Segway. Kolla gärna in den på http://www.segways.se Mvh: Kimmo

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s