Naturbruksskolan

Publicerat: 5 september, 2011 i Uncategorized

Det har kommit till min kännedom att Naturbruksskolan i Jomala står tom men att byggnaden har två anställda som sköter om den… Det i sig låter inte klokt men det som är ännu värre är att jaktlaget som skulle vilja hyra den till den årliga hippan har fått avslag för att det ställer till med för mycket besvär. Om landskapet har en lokal som inte används och står tom trots att lagtinget sagt att den skall säljas så anser jag att tills den säljs, så skall den hyras ut, även om det bara är för en kväll.

Jag har pratat med minister Roger Eriksson och han lovade att titta på detta. Återkommer när jag får konkret svar!

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    En ideell förening eller jaktlag som vill hyra in sig i en av landskapets skolor i den kommun de verkar i anser jag skall få göra det. Jaktlaget har varit i kontakt med Berghyddan men tyvärr gick inte det att lösa pga olika orsaker. Odlingens Vänner som äger/driver lokalen är jag inte medlem i så jag agerar där jag har möjlighet att påverka.

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Det som är mest skrämmande anser jag, att landskapet konkurrerar med föreningslivet som har lokaler och verkat i 100 år som i första hand borde hyras för liknande arrangemang och inte landskapsägda skolor som det har gjorts i åratal på Naturbruksskolan och dessutom undrar man om det inte landskapet antagit en alkohol- och drogpolicy vad gäller landskapets skolor och då kan man återigen ställa sig frågan, är det rimligt att hyra dessa lokaler för just jakthippor? Borde inte kommunalpolitiker och samtidigt lagtinsledamot Karlström då hålla med om att styra liknande festligheter i sin egen kommun till de 2 ungdomslokaler som finns i din egen kommun och förgylla dess tillvaro med tända ljus i fönstren och med glädje kunna blicka mot dessa lokaler och tänka, så här var det också när mina förfäder var unga!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s