Mattssons tobakslag

Publicerat: 6 september, 2011 i Uncategorized

Helt klart är det dumt att röka, inge snack om det. Men det är mycket vi människor gör som är dumt, onyttigt och korkat. Men det är väl bland annat det som gör att vi är människor. En annan sak som skiljer oss från djuren är att vi kan prata med varandra, och det är ingen dum sak. Sen har vi en fri vilja och den fria viljan anser jag vi skall värna om.

Jag anser att vi inte skall lagstifta om precis allting utan vanligt sunt förnuft borde användas flitigare. Det är bättre att människor pratar med varandra än att ringa polisen och be polisen prata med den som stör. Iallafall när det kommer till att röka utomhus.

I Mattssons lag är det tänkt att rökning utomhus på exempelvis Rockoff skall förbjudas, är det verkligen ett så stort problem att vi återigen skall ta polisens resurser i anspråk (för vem annars skall kolla att lagen följs). Varför skall allting i detalj lagstiftas om? Var är det personliga ansvaret?

Rökaren har givetvis ett ansvar över sina medmänniskor som är i dennes omgivning, är det någon som blir störd av hans/hennes rökande så bör den rökaren göra något åt det, gå därifrån, fimap eller undvika röka i lovart. Men att förbjuda utomhus rökning i lag är inte frihet för mig, det är förmynderi.

Sen att det skall bli fängelse för att "langa" cigaretter samtidigt som vi daltar med knarket förstår jag inte det minsta. Lagarna vi stiftar måste stå i proportion till straffen som begås. Det har jag motionerat om i lagtinget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s