facebook.com/TVavgift

Publicerat: 4 september, 2011 i Uncategorized

Jag har under ett decennium i Ålands lagting kämpat för att avskaffa den orättvisa och omoderna TV-avgiften och jag har klart meddelat att jag inte kommer acceptera en lag som går ut på att vi skall byta ut licensen mot en ny sk. publicservice avgift.

Är det så att majoriteten av beslutsfattarna anser att alla skall vara med och betala för publicservice radio/tv så anser jag att den skall finansieras via landskapets budget på samma sätt som vi finansierar allt annat som majoriteten anser att alla skall vara med och finansiera.

Varför göra det mer komplicerat än så? Om det går via budgeten är alla med och betalar och resurser behöver inte sättas på administration, fakturering, kontroll eller indrivning samt vi slipper det orättvisa i att så många väljer att inte betala.

Varför skall en ensamstående pensionär, en person utan familj, en ensamförsörjare eller en studerande betala 220euro för att se på TV, samtidigt som jag och min fru (som bägge tjänar bra) bara behöver betala 110euro var för samma sak. Varför är systemet uppbyggt på TV-apparater per hushåll? TV-tittandet är väldigt individuellt, sen att TV-avgiften i huvudsak används för att producera Ålands Radio gör inte saken bättre.

Jag lovar dyrt och heligt att jag inte tänker ge upp den här kampen. Jag känner mig som droppen som urholkar stenen, men jag känner även att dagen håller på närmar sig där det här orättvisa systemet faller pga sin egen orimlighet.

Jag kan även meddela att när den nya Radio/TV-lagen träder i kraft (vilket handlar om några veckor) så kommer jag avsäga mig min TV-licens eftersom den nya lagen ger möjlighet till tolkning.

Det står så här i §28
Avgift för innehav av televisionsmottagare
" För innehav av en anordning som huvudsakligen är avsedd att användas som televisionsmottagare betalas en årlig avgift i enlighet med vad landskapsregeringen närmare bestämmer."

Mina anordningar hemma är inte i huvudsak avsedda att titta på TV med, min projektor, mina datorer och mina platta skärmar använder jag i huvudsak till annat. Sålunda tolkar jag lagen som att jag inte behöver betala den årliga avgiften. Anser landskapsregeringen annorlunda får de skicka kontrollanterna hem till mig och om vi inte kommer överens är det Ålands Tingsrätt som får avgöra vem som har rätt.

Vill du komma med i min kamp mot TV-licensen och den eventuellt nya publicservice avgiften? Gilla då den här sida och visa regeringen att dagens system inte är hållbart eller rättvist och att jag inte är ensam om att tycka såhär. Den kommande lagen är ohållbar och det är dags att inse att tiderna förändrats och att TV-licensen är föråldrad och bör avskaffa i takt med den.

mvh
Fredrik Karlström
https://www.facebook.com/TVavgift

Här kan du läsa/höra mer om detta >>
http://my.opera.com/steelfm/blog/2011/06/06/reservation-mot-tv-licensen
http://my.opera.com/steelfm/blog/2011/05/31/tv-licens-vs-publicservice-avgift
http://www.radiotv.ax/player.con?iPage=72&movieId=38626

Här har du lagen som snart träder i kraft >>
http://dokument.lagtinget.aland.fi/handlingar/2010-2011/FR17/ltb462011.htm?docfile=http%3A%2F%2Fdokument.lagtinget.aland.fi%2Fhandlingar%2F2010-2011%2FFR17%2Fltb462011.htm&sfilename=fr1720102011.doc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s