Uppdatering om de senaste dagarna

Publicerat: 30 juni, 2011 i Uncategorized

Även om det inte hänt så mycket på bloggen senaste veckan så har det hänt desto mera runtomkring. Igår kväll kom jag hem ifrån Växjö efter en träff med Nordiska Rådets näringsutskott. Vi besökte IKEA Sverige Ab, KostaBoda, LinnéUniversitet och fick information om VäxjöKommun som är europas gröaste och en av de mest framgångsrikaste kommunerna i Sverige.
Men på tal om IKEA så är det ett fantastiskt företag på många sätt. Själva är de stolta över att inte vara börsnoterade och jag kan köpa argumentet att det går att ta mer långsiktiga beslut om man inte fokuserar på kvartalsrapporter hela tiden. Något som säger lite om hur stort IKEA är, är om man besöker deras fotostudio. Vilket vi gjorde. Studion är på ca 9000kvm alltså åtta gånger större än Tillfällets lokaler ovanför Sparhallen som jag och bror min byggde. Katalogen som du säkert bläddrat i ett antal gånger ges ut nästa år i 220miljoner exemplar. De använder sig bara av de bästa tänkbara verktygen för att fotografera alla prylar, soffor och omgivningar. Varför kanske du undrar? De resonerar som så att de då kan sänka kvaliteten på trycket och på så sätt få ner kostnaderna. Lägre omkostnader betyder enligt dem lägre priset till kunderna. Hur som intressant var det.

Idag har varit en dag bestående i att bli frisk ifrån influensan som jag fick igår och det börjar ordna upp sig nu. Om en halvtimme skall jag hoppa på en buss som tar mig till Saltvik för att där möte upp Nordiska rådets Kultur/Utbildningsutskott som är här på besök. Resten av dagen skall vi kolla på Bomarsund/Kastelholm samt hinna med och besöka AndersUdde. Därefter så avslutas dagen med en middag på Nautical. Skall bli trevligt att träffa mina gamla kollegor igen, satt nämligen i det utskottet de första åren i min karriär i Nordiska rådet och det är mycket tack vare mitt "tjat" att de behöver komma till Åland som gjorde att de valde att lägga sitt besök här.

Turismnäringen till fromma :O)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s