Senaste nytt om Krutbyn…

Publicerat: 20 juni, 2011 i Uncategorized

Läser på Ålands Radio/TVs hemsida>> att ingenting hänt gällande riskkapitalbolaget Investerings Abs storslagna satsning Krutbyn. Vet du inte vad Krutbyn är? Det är en aktivitetspark som bygger på en saga som jag inte känner till om givits ut någonstans… Här kommer en beskrivning ur affärsplanen.

Fakta Bröderna Krut:
Berättelsen kretsar kring bröderna Krut och systrarna Stubin. De är, tillsammans med mängder av djur, de enda invånarna i Krutbyn. Alla andra har flyttat till stan. Bröderna tycker om att uppfinna saker så när sommaren kommer och stadsborna flyttar in i de tomma stugorna finns det mycket nytt att se och prova.

Flyga enmansballong, åka dressin, eller färdas ovan mark i ett kar i brödernas akveduktsystem är några av dem. Bröderna håller ständigt på att med sin största och mest fantastiska uppfinning, en enmansraket som drivs av ett hemligt bränsle. Hos systrarna bjuds det på plättar och hemmagjord saft.

De tar sig också tid att prata med jäktade stadsbor i syrénbersån. Bilar finns det inga i byn. Eller en enda bil finns. Det är direktör Ackréns. Den har stått vid skogslutet sedan direktören och hans fru försökte köpa byn och göra om den till nöjespark. Systrarna manade på uppror och sommargästerna hängde på. Nu bor det istället en höna med sina kycklingar i bilen.

Skrev en insändare om detta projekt och landskapsregeringens inverkan i oktober 2007, du kan läsa den här>>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s