Strejkhotet på Skärgårdsfärgorna – fytusan

Publicerat: 17 juni, 2011 i Uncategorized

Måste säga att jag tycker det börjar räcka nu. Finns det ingen gräns längre på vad som är rimligt/vettigt längre?

Skulle du begära 23% löneförhöjning om du jobbade 3 dagar sen var ledig 7 sen jobbade 4 dagar och sen var ledig 7 igen? Skulle du begära 23% löneökning om du hade ca €5000/månad i lön för att jobba 7 dagar och vara ledig 14? Skulle du täckas begära det av din arbetsgivare?
Jag skulle inte det. Särskilt inte när samma arbetsgivare har städerskor/vaktmästare/sjuksköterskor etc anställda som utför ett annorlunda men dock så viktigt arbete men som har en bråkdel av den lönen. Sen att hota med strejk till midsommar får mig att koka, fy tusan vad lågt, sniket och rent utsagt in i märgen egoistiskt.

Mitt tålamod har tagit slut, någon rim och reson måste det väl ändå finnas. Det är dina och mina skattepengar dom vill ha mer av, dom vill att du och jag skall jobba lite extra, betala mer i skatt för att dom inte skall behöva göra det.

Finlands skeppsbefälsförbund och Finlands maskinbefälsförbund, skämmas är vad ni borde göra.
Fytusan.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Får trafikavdelningens chef avdrag på lönen nu när Kaj Jansson gör hans jobb?

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Mikaelhempac writes:Fredrik, se det så här. Facket sågar av den gren de sitter på. Nu skall LR höja tempot med utveckling av kortrutterna i skärgården. Jag saknar kortrutt mellan Kumlinge och Överö via Sottunga. Sen var vi av med det långa passet till Kumlinge/Brändö.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det måste ju vara landskapets trafikavdelning och i förlängningen de personer som suttit på ministerposterna.Bra dock att någon nu tar tag i detta.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Men vem har i alla år godkänt detta fuskande med timmar? Vem är ansvarig?

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Oanständigt är att skriva övertid fast man inte jobbar. Att sedan landskapet varit klumpiga när man försökt göra något åt detta är nog sant.Det är dags att sätta ner foten nu och krossa sjöfacken en gång för alla medan det finns något finskt kvar på egen köl överhuvudtaget.

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Faktiskt writes:Men det är ju inte främst för att de vill ha mer pengar, det är en hämndaktion för att LR agerat så oanständigt i förhandlingarna.

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Om dom behöver en löneförhöjning eller inte tänker jag inte ta ställning till. MEN nog fan finns det bra många fler av oss landskapsanställda som är i ett BRA mycket STÖRRE behov av löneförhöjning än dom…

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Anonymous writes:va jag förstått e de inte ens ett lagligt hot.. förstått att ett varsel måste vara 2 veckor å d e d ju inte. men jag kan ha förstått fel..

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Anonymous writes:ingen kommentar ! men ta reda på fakta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s