Ikväll är jag Jomalas kommunfullmäktigeordförande.

Publicerat: 14 juni, 2011 i Uncategorized

Så här står det i 16§ för ordningsstadgan för Jomala kommun.

Det är ordförandes uppgift att leda behandlingen av ärendena och svara för ordningen på kommunfullmäktigesammanträdena. Ordförande får, efter att ha gett en varning, bestämma att personer som uppträder olämpligt ska avlägsnas.

Så om du är en av de som kommer närvara så ber jag dig hålla dig i skinnet :O)

Annars kan jag konstatera när jag läser listan inför kvällens möte att Jomala är en framtidskommun. Vi har mer pengar på kontot än vi har lån på banken, företag etableras och fler invånare flyttar in, tomter bebyggs och stämningen är på topp.

Jomala – Här är friheten större –

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Håller med. Jag har förslagit en samlingsregering flera gånger men majoriteten vill inte det. Åland är för litet för partipolitik enligt mig.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Tommy writes:"Det gick bra, men så finns det ingen partipolitik i fullmäktige heller. Alla vill/jobbar för Jomalas bästa. Jomala står väl rustat för framtiden."Tänk om det inte fanns någon partipolitik i regeringen heller, utan alla jobbade för Ålands bästa.. 😉

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hej Per, Det gick bra, men så finns det ingen partipolitik i fullmäktige heller. Alla vill/jobbar för Jomalas bästa. Jomala står väl rustat för framtiden.Hej Anonymous 1,Om det är det sämsta med Jomala så har vi det ganska bra. Vissa skulle kalla det där problemet ett I-lands problem…

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous 1 writes:Framtidskommunen – där lärarna sist av alla på hela Åland får tillgång till egna datorer år 2011 och man fortfarande köper in Overhead-apparater. Nää dags för en uppdatering av kommunens vision som stämmer med verkligheten.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Per Ekström writes:Lycka till som mötesordförande. Jag har alltid vetat att Jomala är och förblir en framtidskommun.Hälsningar från Island!

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Christian writes:Bör eleverna ha en demokrati? Vet 7-12 åringar vad som är bäst för dem?

  Gilla

 7. steelfm skriver:

  De gamlas hem är ett kommunförbund så där har vi alla ett ansvar, även om huset fysiskt ligger i Jomala. Vikingaåsens elevdemokrati? Berätta mer, vad är problemet? Mattssonsbutiken, jo den lades ner men det kan du inte skylla Jomala för, uppenbarligen var det för få personer som handlade där. Däremot så öppnar en ny Fiskbutik på torsdag, Tillfället öppnade ovanför Sparhallen, Varuboden kom till Möckelö och mycket mer är på gång. Jomala – Framtids kommunen-

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Hörrududu writes:Bästa kommunen? Se bara på De gamlas hem, på Vikingaåsen (ingen elevdemokrati alls) och på butiken som lades ner i Kyrkby. Decentralisering Jomalas framtid??

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Christian writes:Bara att fixa så man får bestämma dagis till sen då så är det världens bästa kommun 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s