Stort huvud lite vett

Publicerat: 13 juni, 2011 i Uncategorized

Hittade en gammal bild i datorn idag, notera den eleganta klädseln.

Kan berätta en liten rolig historia med anledning av detta. Som du kanske vet så har jag varit och tillochmed bott i Texas i flera omgångar. Grejen med Texas är att deras talesätt är genomgående "Everything is big in Texas" och det stämmer för det mesta.

Sist jag var där så bestämde jag mig för att skaffa en riktig stetsonhatt. Jag stack till ett varuhus som var stort som Sparhallen och Kantarellen tillsammans som bara sålde cowboyprylar. Gick in och kollade på hattar, hittade några som jag gillade och begärde att få deras största modeller för att testa. Gubben i butiken skrattade och sa att det behövdes inte, testa någon av de storlekar vi har framme sa han… Jag bara tittade på honom och sa att jag har "a very big head" och att dom troligtvis kommer att vara för små. Han skrattade ännu mer…Tills jag tog den största och provade.

Gubben trodde inte sin ögon, skämdes lite och bad om ursäkt men bad mig sen följa med till en annan avdelning i butiken, den för cowboysar i storleksordningen XXXL. Han sa, här finns det du söker. Utbudet var inte lika stort men jag hittade en snygg hatt jag kunde tänka mig, begärde att få den största….och den var lite för liten! Gubben fattade ingenting. Enda lösningen nu var att skräddarsy, tyvärr skulle det ta några dagar och jag hade inte tid att vänta. Hur som kunde jag där och då konstatera det jag alltid vetat, jag har norra halvklotets största huvud :O)

Stort huvud lite vett sa man alltid när jag var liten.
Nu är det bekräftat, jag blev politiker :O)

kommentarer
  1. billmadden01 skriver:

    I came across your site today because a Swedish phrase from my youth popped into my mind. This was probably because of the row surrounding whether Donald Trump will continue being president of the United States. During my research into the meaning of ”Lite stort huvud,” I came across your webpage, ”Big Head a Little Sense.” After reading what you wrote, it is very clear that my interpretation of that phrase or idiom and its meaning applies to the current political environment here in America.

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Anonymous writes:HAHA, Du är rolig du.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s