En konkret liten sakfråga som jag inte tänker släppa

Publicerat: 7 juni, 2011 i Uncategorized

Var ut en sväng med hojjen ikväll och stannade och snackade med Sören, en av Ålands trevligaste och duktigaste grävmaskinister som höll på utanför Allbyggs hyreshusbygge snett nordöst om gamla Mattssons butiken i Jomala.

Såg att han höll på gräva ner fjärrvärmerör till det huset. Rören som han lägger ner måste korsa vägen och för att få det gjort finns två alternativ. Det ena är att hastigt gräva upp en meter av vägen, lägga ner rören och fylla fast. Ett jobb på några timmar. Det andra är att göra som landskapsregeringen kräver, gräva en stor grop på ena sidan av vägen, lyfta ner ett enormt borraggregat, vänta på att borrgubben har tid och borra två grova hål under vägen. Dyrt, besvärligt, tidskrävande och helt onödigt.

Jag kan förstå att regeringen resonerar på ett sådant sätt om det handlar om Godbyvägen, men den lilla "byvägen" utanför Mattssons i Jomala! Varför skall alltid landskapsregeringen försvåra, fördyra och komplicera till det för entreprenörer och företagare?

Varför inte använda sunt förnuft någon gång? Som i det här fallet. Är man rädd för att någon väljare kommer att klaga och bli irriterad, kräv då exempelvis att grävföretaget skall göra arbete mellan 22-06 på natten eller något!

Blir irriterad på sådana här idiotbeslut. En enkel sakfråga som jag inte tänker släppa. Kommer vi med i regeringen i höst är det många små beslut som det här som jag kommer driva igenom. Vardagliga enkla sätt att minska på byrokratin, effektivisera och skapa ett bättre företagsklimat på Åland.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Jessy Hartvik writes:Tror det var nåt liknande muttrande när de asfalterade rondeller mitt i rusningstrafiken. Understöder, en enkel liten skitsak kan tänkas, men vad glad man blir att flera tänker på såna 🙂 Säkert många andra som nickar igenkännande.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Simon H writes:En av de fånigaste sakerna jag hört! Och det är lätt att dirigera trafiken runt byggandet för den delen (vet jag som bor på gatan nedanför).

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Visst blir man irriterad!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s