Svarta katten

Publicerat: 25 maj, 2011 i Uncategorized

Fick en tillsägelse av VD:n på nyan att jag inte får "Print Scrn:a" notiser ifrån deras tidning och infoga det i min blogg så jag skall inte göra det även om jag hade lust idag. Så istället säger jag att i en av tidningarna idag kunde jag läsa att Café Svarta Katten skall säljas för 80.000 euro i en riktad försäljning till innehavaren.

Det tycker jag känns konstigt. Jag anser att alla offentliga försäljningar skall bjudas ut så att alla som vill skall få vara med att bjuda på det. Nu kanske det finns något som jag inte känner till, berätta då det för mig den som vet. Men bara för att man samlar 851 underskrifter på facebook är inget motiv att gå ifrån den principen.

Det kan lätt bli så annars att den som har bra kontakter till beslutsfattarna behandlas annorlunda än alla andra medborgare och det viktigaste måste väl vara att alla behandlas lika samt att staden får in så mycket pengar som möjligt. Tänk om det finns flera som är intresserade av det där huset? Jag känner iallafall till en som är villig att betala mer för det huset…

och sen till publicservice avgiften….den kommer jag återkomma till. Inom kort.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Hasse writes:Det atredje alternativet, att det säljs till marknadspris, gör att vi får ännu en central tandläkarmottagning eller juristbyrå…

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Hasse writes:Nej principen är egentligen fel, men eftersom nu staden satt sig i den här sitsen så…Om man ska kombinera att staden nödvändigtvis ska sälja bort huset med att de samtidigt nödvändigtvis ska ha ett café i där så är det den lösning jag föredrar. Alternativet är ju att den som hyr det nu kan sälja huset till marknadspris imorgon och leva gott på mellanskillnaden, så gott att hon inte längre behöver slita hund med att driva ett café… Sålunda en klausul som genomförs genom att man bildar ett fastighetsbolag där staden har 1%, ett aktieägaravtal och en hembudsklausul. Det låter komplicerat, men bara för att man tidigare tagit ett dåligt beslut så verkar det dumt att försöka korrigera det med ännu ett dåligt…

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hej Hasse, Tycker du verkligen det? Då borde väl samma princip gälla överallt, har du lyckats få ett hyreskontrakt av staden och det går ut skall man ha rätt att köpa det man hyr för en bråkdel av vad det är värt och sedan sälja det för samma pris plus index? Hur skall man hantera frågor som renovering/underhåll? Vem skall bekosta det? Vem beslutar om vad som skall göras och på vilket sätt? Är det inte bättre då att bjuda ut det så att alla som kan tänkas ha intresse av huset skall få bjuda på det och ge alla samma möjlighet eftersom huset är offentlig egendom?Det tycker jag.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Hasse writes:Jag tycker det är ok att hon köper huset, om hon säljer det för samma pris + index när hon inte längre driver kaféet där.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Boutros writes:Förklara för en som inget förstår: 35 000 på 10 år = 3 500 per år = 291,67 per månad. 291,67 är alltså vad hyran borde vara för att uppnå +-0 (det är ingen smiley det är plus minus noll!). Under 300 i hyra på det stället kan inte vara speciellt dyrt alls väl? Läser jag artikeln fel?

  Gilla

 6. steelfm skriver:

  Nej du läser den nog rätt. Däremot så står det inte att hon betalat den hyran. Men säljer staden huset för 80.000 åt henne anser jag att det är fel. Jag är en av de som är beredda att betala mer för det huset. Hoppas det inte är någon "svågerpolitik" i detta utan bara ren dumhet. Skall ta upp det med min kontakt i Stadsstyrelsen Herr Donny Isaksson.

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Tony writes:Jo, man får inte mycket till hus och tomt inne i stan för 80 000. Kan tänka mej att bara tomten är värd det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s