Några aktuella reflektioner

Publicerat: 25 maj, 2011 i Uncategorized

1. Nu kan jag länka till artikeln om Svarta Katten>>>… (med tanke på förra inlägget)

2. Mutanklagelsen om IFK:s förra målvakt Willis Ochieng. Katastrof är ordet. Hoppas verkligen CKP får tag på honom och kan ställa honom inför domstol och till svars. Om det sen stämmer hoppas jag att människan får skaka galler några år. Owe Sjöbloms blogg är ganska intressant läsning om man vill läsa mer om detta>>

3. Nya förslaget om public service avgifterna. Ja, vad ska man säga… I utskottet behandlar vi just nu en lag som säger att TV-avgiften skall vara kvar. Lagberedningen har jobbat ett år på det, nu kommer regeringen med ett helt nytt förslag som går ut på att oavsett om du ser/tittat/lyssnar på publicservice skall du vara med och betala den via en avgift. Det anser jag är fel. En avgift skall föregås av en motprestation, man kan inte ta ut en avgift bara för att man vill. Om man anser att alla skall vara med och betala för saker som medborgarna inte använder skall det göras genom skatter. Jag kommer hålla låda om detta framöver, var säker på det. Jag har kämpat emot TV-licensen sedan 1999 och det här är inte bättre. Men som sagt, jag kommer återkomma om detta.

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous2 writes:Personligen lyssnar jag på BBC radio 1 för mina public service- behov vad avser musik…Och jag är även beredd att betala för Sveriges radio och TV, men inte för det monumentala bottennapp som kallar Radio Åland.

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Jessy writes:Som sagt, en motprestation efterlyses. Och bra ovinklade nyheter. För att citera min man som så fint skrev: Jag tycker nog att det är dags att börja ställa lite krav på "public service:en" isåfall. För den publicservice jag nu får nu är ofta gammal och irrelevant. Vill jag få relevant publicservice idag, så måste jag ju vända mig mot privata medieaktörer. Men ska det fortsätta med "Firarmix" gamla väder prognoser och dylikt, så ska jag klaga till konsument- ombudet. Det är ok att ta betalat för Publicservice men då ska det vara relevant information och inte att Gerda från lappböle fyller 74år på torsdag och därför vill hälsa till sin avlidne grannes gamla rörmokare. Jag upplever bara att ÅR och LR ser det som en kassako och ett svepskäl för att kunna pressa folk på mer pengar till ett redan sjunkande skepp. För jag har svårt att tro att Ålands Radio som publicservice kanal kommer att producera bra lokal radio med relevant information i ett tillräckligt brett område , även om det pumpas in mer pengar i det. Det blir nåt styrelsearvode som höjs och nån mellan chef som anställs och löne-ökning till befintliga 37 mellan chefer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s