Lagtinget tillbaka – Idag har jag tre motioner på agendan

Publicerat: 23 maj, 2011 i Uncategorized

Första motionen handlar om att vi borde införa en "vapenamnesti" under några månader på Åland. Orsaken till det är att Finland är det mest vapentäta området i EU och tredje tätast i världen, bara USA och Jemen har fler vapen per capita. Åland är sen ett av de mest vapentäta områdena i Finland. Det finns många "olagliga" vapen på Åland som borde kunna lämnas in till polisen utan att personen som lämnar in det skall behöva bli åtalad, straffad eller ens registrerad för det. Oftast blir vapnen "olagliga" genom arv eller dödsbon men det kan också finnas vapen som tillkommit i folks ägo på andra suspekta sätt…

Den andra motionen handlar om att det borde vara möjligt att boka/betala bilbesiktningen via nätet och den tredje om att vi måste införa e-recept i landskapet.

Bilbesiktningsbokning via nätet skulle förutom att göra det enklare för ålänningarna att boka tid för besiktning även minska telefonköerna på motorfordonsbyrån.

E-receptet har väldigt många fördelar, enklare att förnya recept, recepten sparas elektroniskt, missbruk minskas, förfalskning upphör, mindre missförstånd pga dålig handstil etc.

Ganska självklara motioner som regeringen borde ha genomfört de senaste fyra åren men eftersom inget hänt så lämnar jag in dom så kanske näste regering får något gjort i dessa ärenden.

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  tackartackarsen kan man ju ställa sig frågan varför inget media på Åland nämnde någon av dessa motioner i sin rapportering, eller ifrågasatt varför det inte redan genomförts av regeringen…?

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous2 writes:Som sagt, vettiga och bra förslag som torde vara fullt gångbara för alla.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:mycket bra motioner!!!

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Tack för det, inte några kioskvältare precis utan några enkla sakfrågor den här gången.//Frille

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s