Full fart i lagtinget idag

Publicerat: 29 april, 2011 i Uncategorized

Först ställde jag en fråga till finansministern om hur hanteringen/upphandlingen av Jan Karlsgårdens värdshus gått till och hur regeringen resonerar nu när det kommit till min kännedom att renoveringen kommer kosta så mycket mer än vad man budgeterat. I årets budget avsatte LR €220.000 förr detta men om jag är rätt informerad kommer det inte räcka på långa vägar. Jag skrev en motion>> om det här men den förkastades. Jag anser dock att motionen är mera aktuell nu om renoveringen kommer överstiga 500-600.000 euro. Borde inte upphandlingen då göras om eftersom förutsättningarna ändrats totalt? Det tycker jag.

Sen pratade jag Radio/TV-lag, igen. Hade några konkreta punkter jag tog upp
1. Tidpunkten – jag anser att etermediapolitiska programmet borde ha kommit före
2. Var finns den politiska viljan/visionen i lagen, varför inte använda våra verktyg i självstyrelseverktygslådan och skapa möjligheter för sändarföretag att flytta hit.
3. Definitionerna – vad är en TVmottagare? Skall alla med en mobiltelefon nu betala TV-licens?
4. Varför finns det ca 15 paragrafer om TV-licens när de flesta håller med mig om att det är ett föråldrat och orättvist sätt att finansiera publicservice på, varför ska utskottet sitta och behandla dessa paragrafer om de ändå skall göras om när det etermediapolitiska programmet kommer…
5. Vad är Eu-direktiv vad är inte? Säg inte att lagen är pga EU-direktivet, finns inget om TV-licens i Eu.direktivet

Har även några motioner jag skall presentera idag, återkommer när det är gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s