Det var en ko och det var poängen

Publicerat: 6 april, 2011 i Uncategorized


Läser Sandra Widings reportage i Ålandstidningen ikväll och blev och funderade lite. Jag är absolut inte den som förespråkar censur men sunt förnuft och avvägningar är inte helt fel ibland. Jag måste säga att jag håller helt med Sandra i hennes kommentar, det är väldigt opassande att använda våra gemensamma skattepengar till att dela ut böcker till sjuåringar i våra skolor med det här innehållet.

Visst är det barns "folklore" att prata och berätta historier som innehåller fula och opassande ord som de flesta av oss vuxna sällan eller aldrig använder men när den fina "kultureliten" delar ut detta till sjuåringar ger de samtidigt en svag acceptans att det någonstans är okey att bruka ett sådant språk. Jag är absolut inte någon moraltant men nog finns det bättre sätt att använda våra skattepengar på för att lära och sprida våra unga hur de skall använda och vårda vårt svenska språk.

Jag är för det fria ordet, men det fria ordet särskilt när det finansieras av allas våra skattepengar bör hanteras på ett mer ansvarsfullt sätt än vad Nordens Institut gjort. Barnen hittar nog boken i biblioteken om de önskar läsa vad som står i den men att dela ut den allmänt i våra grundskolor anser inte jag vara rätt. Varken ekonomiskt, ansvarsmässigt eller genomtänkt.

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Daniel writes:Nu villjag att blå och röd blask, gräver i detta VILKA personer anser detta vara något man ska pådyvla 7åringar.Skämas ska dom göra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s