Unga Obundna

Publicerat: 1 februari, 2011 i Uncategorized

Jag har beklagat mig länge, ärligt talat i åtta år nu att det är brist på yngre människor i lagtinget och brist på unga personer som vill/orkar engagera sig och ställa upp. När jag ställde upp första gången i lagtingsvalet 1999 helt utan någon som helst politisk bakgrund/erfarenhet var vi flera unga som gjorde samma sak. Vi var förutom unga också engagerade och ville förändra, vi var också flera som kom in. Vi sänkte medelåldern rejält 1999, däremot i valen 2003 & 2007 så sjönk inte medelålder lika mycket. Vi som var unga 1999 är inte unga längre. Vi börjar bli medelålders även om vi fortfarande är de yngsta ledamöterna. Jag tror att det kommer ändras.

Vad jag vill ha sagt med detta är att det finns ett uppdämt behov av yngre människor i lagtingspolitiken. Jag är också helt övertygad om att någon eller några av de personer som engagerar sig i något av de ungdoms"partier" som uppkommit senaste månaderna kommer att sitta med i lagtinget den 1 november i år.

Lyckas våra ungdomspolitiker engagera sina jämnåriga bekanta att gå till valurnorna så kan de få in fem eller flera personer. Bara förstagångsväljarna är över 2000 personer. Så jag säger bara det, huka er i bänkarna lagtingsledamöter för i det här valet kommer vi få konkurrens av en ny generation politiker!

Äntligen! säger jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s