Taxfree på flygfältet?

Publicerat: 24 november, 2010 i Uncategorized

Det här kan man läsa i Ålandstidningen idag.

Där föreslås att taxfreeförsäljning inom Finlands gränser bara kan göras till resenärer som är på väg till utlandet. Om skrivningen går igenom innebär det sannolikt att försäljning av skattefria varor på Mariehamns flygplats bara kan ske till resenärer på väg till Sverige och inte till Finland.

Det kan ju bara inte stämma och om det är så borde väl följd frågan ifrån reportern vara. "Om taxfree försäljningen inte får ske inom Finlands gränser, då måste väl taxfree försäljningen även upphöra mellan Finland och Åland när det gäller rederierna"

Varför skulle det bara gälla flygresenärer och flygplatser? Ibland skulle man vilja få ut mera information än vad journalisterna levererar…
Granska och rapportera…

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det måste ju rimligen strida totalt mot vår klassning som tredje land utanför EU:s tullunion?Vet inte regeringen (den riktiga) vad dom talar om?

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Henrik Hagström writes:Det löser ju problemet med taxfree på skärgårdsfärjorna. Det blir då ett icke problem. För taxfree inkomsten så betyder det väldigt lite för de flesta kryssare kryssar hela vägen. Det drabbar förståss ålänningarna själva lite men de har nog möjlighet att köpa taxfree ändå, vi åker ju trots allt mycket mera till Sverige.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Uffe writes:Då blir det så att endast resenärer till Sverige får köpa taxfree på färjorna, inte de mellan Åland och fastlandet. Ett klart övervakningsproblem!

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Tommy writes:Håller med, ofta man känner att dom missar uppenbara följdfrågor. Har väl fullt upp att anteckna, dom små liven… 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s