Ibland blir jag trött

Publicerat: 18 november, 2010 i Uncategorized

Det här läser jag på ÅlandsRadios hemsida
"Mickes mat AB, det vill säga kocken Mikael Björklunds firma, i Saltvik har fått ett landskapsbidrag på 186.000 euro till ett projekt som kallas "Mickes matutveckling". Planerna är att uppföra en lokal för förädling och försäljning av högklassig honung."

Jag gillar Micke och han gör absolut inget fel i som söker bidrag men är det här det absolut bästa vi kan göra av våra gemensamma pengar. Jag förespråkar lån istället för bidrag, då görs allting på ett effektivare sätt. När man måste betala allt själv.

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  ok.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Bi Drag writes:Borde du inte prata med någon på LR för att få svar på din fråga? Om det finns stöd att söka och Micke har ett projekt som uppfyller kriterierna, vad är då problemet? Är det någon bättre idé som har blivit förkastad? Varför lämnar du inte in egna bättre idéer eller lägger in en motion om att alla stöd ska läggas ner och omvandlas till lån. Sluta gnälla på bidrag hela tiden, det börjar bli lite nötigt.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Jonas writes:Nu är jag här och kommenterar igen, vad e det för expert som säger att man får bidrag för jordbruksmaskiner, jag som jag tidigare skrev, kastat släggan och motorsåg för att bli eu jordbrukare. Genom att lusläsa stödansöknings guiden både fram och till baka hittar bara: Maskin som beviljas stöd, är en samägd special maskin med ny teknik. Och det är väldigt få maskiner som kommer in i den kategorin. Det har varit mycket snack om månskensbönder, där tycker jag man skall börja hårdgallra dom har ett annat jobb e oftast väldigt oseriösa på det dom gör, och värst av allt så har dom en hel del mark som dom riktiga bönderna gärna vill åt och odla seriöst och sen anställa folk till större vinstinriktade gårdar. Men var går gränsen till månskensbonde? Gårdens vinst summa årligen, en minimum gräns? Mark mängden ha? Eller åker man i månskenskattegorin bara för att man gillar att jobba och har fler jobb än man kanske måste ha? Där e jag o många kallar mig månskenare, jag brukar säga till dem att jag e ruggigt effektiv men det brukar dom inte tycka om… Fortsatt debatt

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Här är beslutet och jo det innehåller 30% i stöd för bygget!http://www.regeringen.ax/.composer/ls-prot/NARING/2010/N1210E30_161110.htmlVarför vissa hallar/byggnader skall stödas men inte andra har jag lite svårt att förstå. Men det är jag det.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Honungen måste ju gå på export om det skall stämma med näringsavdelningens stödregler. Dessutom beviljas stöd enbart för maskiner, inte för byggnader om man inte har lantbruk.Var poppar de här specialstöden upp ifrån?

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det skall stå Uffe under det förra!

  Gilla

 7. steelfm skriver:

  Det var det första jag tänkte på också, det finns inte så mycket honung idag på Åland att det skall kunna finansiera en investering & drift som detta projekt medför. Jag blir slut på den här regeringen!

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  writes:Vet du någonting om var all honung skall tas ifrån, för jag tror inte att det finns tillräckligt av den varan bara på vår ö. Intressant projekt men jag håller fullständigt med dig om att ett lån skulle ha suttit bättre när det gäller gemensamma pengar. Jag önskar Micke lycka till men visst blir man mållös över bidragsgivandet nu och då.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s