Min motion om dykpark 2005 som förföll…

Publicerat: 18 november, 2010 i Uncategorized

Kunde inte låta bli att ta upp min motion som jag skrev 9mars2005 om en dykpark. Det tragiska är att motionen förföll 2007 pågrund av nyval. Alltså lagtinget tog den inte ens till behandling. Snacka om att jag återigen var före min tid :O) Tänk om den hade förverkligats, snacka om Jackpot nu med champangen. Men ingen idé att gråta över spilld mjölk. Men såhär skrev jag då!

Utredning om dykpark
Dykturismen besitter stor potential att utvecklas på Åland. Åland har många objekt att erbjuda för dykturisterna att dyka på och säsongen sträcker sig utanför ”de sex gyllene veckorna”. En möjlighet att erbjuda något extra för dykturisterna skall vara att anlägga en marin dykpark. En sådan anläggning skulle bestå av ett vattenområde i vilket man under ordnade former och enligt gällande miljöbestämmelser skulle sänka olika typer av bl.a. fartyg, flygplan, fordon och andra konstruktioner som man sedan kunde dyka på. Förutom att den marina parken skulle vara till för rekreation och nöjesdykning skulle parken kunna vara en del av ett maritimt centrum för bla övningar och utbildning inom räddningsdykning, för olika företag och utbildningsorganisationer inom denna sektor. För att utröna om en dylik satsning är realistisk och möjlig på Åland borde en utredning göras i samarbete med aktörerna inom dyk- och räddnings branschen.

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Tack för det. Regeringen har dock vaknat nu och inser nu det jag insåg för 6 år sedan. Somvanligt får jag väl säga att jag är före min tid :O)

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Henrik Hagström writes:Gillar iden. Och bra tänkt. Man gör ju också så i andradelar i värden för att hjälpa koraller så nog ska det gå att få fartyg tillräkligt rena så att man kan sänka dem utan större miljöpåverkan. En dykpark vore absolut en bra sak för vår turism.Allt som förlänger turistsäsongen är värt att titta på för Åland. man vet ju aldrig hur länge vi får ha kvar taxfree och den dag det kanske försvinner så måste vi ha nåt annat att stå på.Tycker du ska lägga den på bordet igen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s