MIna motioner den här gången

Publicerat: 12 november, 2010 i Uncategorized

Ombyggnad av självstyrelsegården – Inbesparing 3 miljoner euro
http://dokument.lagtinget.aland.fi/sok/arende.php?arende=FM%A433/2010-2011

Inte fler högre avgifter från ÅMHM
http://dokument.lagtinget.aland.fi/sok/arende.php?arende=FM%A448/2010-2011

Upphandla en näringslivsutvecklare istället för att anställa någon till avdelningen
http://dokument.lagtinget.aland.fi/sok/arende.php?arende=FM%A440/2010-2011

Samordna bildningsverksamheten under ett tak istället för som idag fyra-fem
http://dokument.lagtinget.aland.fi/sok/arende.php?arende=FM%A438/2010-2011

Ny upphandling gällande Jan Karlsgården
http://dokument.lagtinget.aland.fi/sok/arende.php?arende=FM%A476/2010-2011

Inte konkurrera med caféer i Sund
http://dokument.lagtinget.aland.fi/sok/arende.php?arende=FM%A449/2010-2011

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous2 writes:Eckeröhallen är perfekt för lagtingets sammanträden! Dit ryms också massor av åhörare, till alla intressanta ärenden!

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jag tycker att allt som finns i Självstyrelsegården efter att Hasses ide ovan verkställts borde flyttas ut till Eckeröhallen.Fördelarna med detta vore att man bättre skulle utnyttja hallen samt att man omedelbart kunde bygga om självstyrelsegården till hotell och således på allvar kunna marknadsföra Alandica.Buss från Mariehamn på morgonen och hem på kvällen skulle betyda en obefintlig ökning av växthusgaser samt att personalen skulle hållas på jobb på dagarna.win win win för alla alltså

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Hasse writes:Jag tycker att vi kan flytta ut ett par LR-avdelningar till något av de otaliga byggnader landskapet äger. Museibyrån i Ribacka och Trafikavdelningen i Godby Center skulle passa ypperligt. Kommunikationen för att knyta ihop avdelningarna kan enkelt skötas med modern informationsteknik. Det finns exempelvis inga hinder att föredra ett ärende för LR via en bra telepresence-lösning från t.ex. Ribacka istället för IRL.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Simon H writes:De där verkar bra! Roligt att ObS kommit med så många konstruktiva förslag i år.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Håller med om alla motioner… Hade nästan kunnat skriva dem likadant själv….. Bra jobbat Fredrik! Fredrik for Näringsminister!!Gnällde just idag lite på Näringsministern när han påstod sig sakna samarbete inom Åländsk turism, att varför har man inte bygger besökscenter tillsammans med befintlig restaurang "Puttes" eller Prästö Camping och på så sätt kunnat spara massor. Både personal och ny restaurang/vafebyggnad. Nej istället så konkurrerar man igen mot näringslivet med offentliga medel bakom sig…. // johan

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Johan writes:Håller fullständigt med om en 4:de våning på Sgården. Dessutom skulle det göra huset så mycket stiligare. (om de ritningarna som togs fram tidigare följs) Kortsiktigt skulle det säkert drabba hyresvärdar med lediga kontorslokaler, men det vore mer sunt på sikt att bygga om ,dem som det praktiskt är möjligt att göra det, till bostäder. Mer boende i innerstaden tjänar både miljön, privatperonerna och samhället på! // mvh Johan L

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s