Ta bilen av de som återkommande kör grovt rattfulla

Publicerat: 19 maj, 2010 i Uncategorized

Ser att lagutskottet behandlat min motion om Förverkande av fordon vid grovt rattfylleri
(HM 56/2007-2008) Har faktiskt inte läst deras utlåtande men troligtvis och precis som vanligt kommer den säkert att förkastas. Den handlade om detta :

Det största problemet med rattfylleri är inte de som dricker ett glas vin till maten utan de som fastän de blivit dömda för grovt rattfylleri och blivit av med körkortet fortsätter köra rattonyktra. Eftersom staten vid exempelvis relativt enkla jaktbrott kan ta vapen, båtar och redskap av den som bryter mot lagen anser undertecknad att samma princip skulle implementeras för den som blir dömd för grovt rattfylleri, alltså att bilen tas av myndigheterna och säljs på exekutiv auktion.

Med anledning av det ovanstående föreslår jag

att Lagtinget hos landskapsregeringen hemställer om att åtgärder vidtas så att lagen ändras så att fordonet kan förverkas som en påföljd för rattfylleri.

Visst är det en sund motion? Varför kan då inte landskapsregeringen jobba för att detta skulle börja genomföras, nej istället förbjuder man vin i parken i Mariehamn och troligtvis kommer dom snart med ett förslag om att sänka promillegränsen till 0.2. Det är inte mellan 0.2 och 0.5 som problemen är det är de som upprepade gånger kör grovt rattfulla som är faran på våra vägar. Börja vidta åtgärder där istället för att begränsa den vanlige, skötsamme ålänningens vardag!

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Precis, största problemet är grov rattfylla. Man skall nog vara långsökt om man tror att 0.5 till 0.2-sänkningen bidrar till färre fall med grov rattfylla. Om man är liten till växten, kommer man över 0.2 gränsen efter ett stop öl. Löjligt att man inte skall få köra bil på åland efter ett stop öl en skön sommardag, om man är liten till växten alltså.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s