Mera tankar om Grekland

Publicerat: 5 maj, 2010 i Uncategorized

Grekland har gått i konkurs 8 gånger sedan 1826… Och uppenbarligen har dom inte lärt sig någonting efter det. Nu är dom med i EMU och EU och har misskött sig så till den milda grad men skillnaden nu är de inte längre riktigt kan gå i konkurs. Då drabbas nämligen alla andra länder i Europa också.

Grekland fifflade med statistiken när de kom med i EU, hela landet är uppbyggt på svartjobb och nästintill allt inom den offentliga sektorn är uppbyggt kring korruption och mutor. Jag kan inte riktigt förstå hur EU skall klara av detta och vad händer om de inte gör det? Spanien, Portugal och Italien står på tur för att som sagt inte tala om Storbritannien.

Har man gjort 8 konkurser i ett land på mindre än 200 år så är det tyvärr mer än troligt att det kan ske igen, som sagt skillnaden nu är att alla andra länder måste vara med och betala. Finlands lån till Grekland den här gången (förutom det vi känner till) var på 1,6 miljarder, det betyder att vi ålänningar skall stå för 7,5 miljoner det. Ett halv KK-hus. Jag såg ett inslag på SVT i morse där Alexandra Pascalidou berättade att på det sjukhus hon bor granne med så har det jobbat 40 trädgårdsmästare i 50 år, problemet vara bara det att sjukhuset inte hade någon trädgård. Alla hade fått lön men ingen hade någonsin sett dom där. I 50 år!!! Det skall du och jag nu vara med och betala.

Viva LA Europa! Fy tusan.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Boutros writes:Skulle det vara möjligt att norden går ihop och är med som EN mycket större enhet i eu? Med 25 miljoner inv skulle man kanske ha nåt att säga till om? Fast Norge och Island är ju inte med och Island har ju till yttermera visso inte rosat marknaden på sistone. Men om man ger bort södra europa till Afrika…

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Robin Janson writes:Jag instämmer, den europeiska unionen blir bara allt värre. Det värsta som kunde hända var när Lissabonfördraget trädde i kraft i december. Jag är en aning oroad över den makt EU-parlamentarikerna lyckats få med tiden, vi i norden får allt mindre att säga till om pga. antalet mandat vi har i parlamentet. Jag håller med dig om att en nordiska unionen kanske skulle vara något att eftersträva, eftersom det skulle leda till att makthavarna kommer närmare väljarna vilket jag anser är något positivt. Genom en nordiska union skulle man t.ex. kunna ta tillvara på folkgrupper med olika särintressen på ett helt annat sätt än vad den europeiska unionen lyckas med idag.

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Tjena Robin, Jag tror du har helt rätt, som du kanske vet argumenterade och röstade jag emot Lissabonfördraget, tyvärr lyckades jag inte övertyga majoriteten… Som sagt en nordisk union där vi som bor här uppe, som har samma värdegrund hur ett samhälle bör skötas borde slå oss ihop och bilda något eget, det vi är inne i nu är ohållbart.mvhFrille

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Hej Jag undrar det samma och hur illa är det riktigt med Spanien/Portugal/Italien? Jag har svårt att se hur det här skall funka i längden!Projektet EU börjar få lite svårt med trovärdigheten nu… Kanske dags att börja fundera på alternativ! Kanske Nordiska Unionen?//Frille

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  tommy writes:Mm, man kan ju bara berömma dem för att dom lyckats skaffa en billig helförsäkring för sin ekonomi.Två frågor bara:- hur kommer det sig att det plötsligt NU kommer fram en massa om Greklands fuffens som ingen tydligen känt till tidigare?- vad hade folk förväntat sig av EU? En massa länder går ihop och betalar en massa pengar till en gemensam kassa och delar sen ut pengarna igen. Hade någon förväntat sig att det skulle komma ut mer pengar än det betalades in, och är någon förvånad att grekerna ror åt sig så mycket dom kan? Dom har ju bara gjort det som alla hoppades kunna göra…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s