Greklands ekonomikris

Publicerat: 4 maj, 2010 i Uncategorized

Vet inte riktigt vad jag skall säga om Grekland och deras sätt att hantera offentliga resurser. Det lilla jag förstår och vet så har dom utnyttjat EU så till den milda grad att de borde skämmas riktigt ordentligt. Exempelvis så har de haft en pensionsålder från 53år på offentligt anställda samt att en extra månadslön utbetalas vid påsk och Jul. De har inte en pensionslön på 60-63 procent som vi har utan mer än 100 procent. De betalar ut pensionen 14 gånger på år. Det har alltså lönat sig att gå i pension, vem skulle jobba kvar i offentlig sektor då?

Hörde också om att taxichaufförerna strejkade för ett tag sedan för de ansåg det vara kränkande att dom skulle måste ge kvitton till kunderna… Jag vad ska man säga.

Grekland har även ett hundratal kommittéer med 10.000-tals anställda för över 220 miljoner euro/år. Det är dock mycket oklart vad dessa kommittéer sysslar med, en ägnas åt skötseln av en sjö som torkade ut på 1930-talet.

Eftersom vi är med i samma valuta union kommer vi få vara med och betala en hel dela av deras oansvariga ekonomisk handlande. Tyvärr verkar det vara lika illa med Spanien och Portugal också. För att inte tala om Storbritannien…

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Jo ibland måste man nog ställa sig frågan om EU är ett möjligt eller omöjligt projekt, vi som länder är så otroligt olika. Vi kan uppenbarligen inte följa samma spelregler. Det i sig fungerar inte om vi följer allt till punkt och pricka och våra vänner i Söder försöker hitta alla sätt som finns att plocka russinen ur kakan.

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Roffe G writes:Ja du Frille, så är det. Och troligen är det ändå värre. Ibland undrar man om inte det gamla talesättet "lika barn leka bäst" har sitt ursprung i den så kallade empiriska forskningen. Var lugn för att vi får vara med och betala notan. Det kan bli så att vi indirekt får betala 0,45 % av (1,8 miljarde euro) vad Finland bidra med. Men det är nog inte slutnotan för lekstugan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s