Fordonsskatten

Publicerat: 16 april, 2010 i Uncategorized

Fordonskatten är något annat jag blir fruktansvärt irriterad på. Varför tusan skall man betala skatt på fordonets vikt. Det är ju inte klokt på en fläck. Är det CO2 utsläppen man vill minska vore det väl klokare att öka skatten på bränsle. En liten bil som kör mycket släpper ut betydligt mycket mer än en stor bil som kör lite. Det är för tusan antalet liter drivmedel som skapar CO2, inte vikten på bilen.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Kurt writes:Och spinner man vidare så undrar jag om luften blir renare om man betalar…Det är nog staten som behöver inkomster och detta göres genom att hitta på miljöskatter.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Henrik Hagström writes:skatten som bygger på vikt drabbar mig ganska hårt efter som ja har en Husbil som väger 7500 kg. Ändå så används en husbil väldigt lite. bara lite på helgerna och semestern. En husbil som står still släpper ju inte ut något.

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hej Miljlvän, Alltså tyvärr pratar du lite mot dig själv… Det går åt lika mycket bränsle i bägge bilarna, tankar du 50 liter i en stor och en lite släpps det de ut lika mycket CO2. Däremot kommer du längre med en liten bil :O) men det är ju det som är grejjen, därför borde inte skatten vara på vikten utan på hur mycket bränsle du förbrukar! Eller hur? Det du skriver gällande produktion av bilar är väldigt intressant, OM man tillverkar en ny bil så används otroligt mycket energi och med det CO2 utsläpp. Alltså är det mer miljövänligt att sköta om sin redan inköpta gamla bil och använda den, för om du köper en ny säljer du troligtvis din gamla till någon som fortsätter köra den eller hur…?

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Miljövän writes:Det kostar för miljön att tillverka bilar. Genom att man köper en mindre bil gynnas också klimatet. Det går förresten mer bränsle för tyngre bilar än det gör för lätta i genomsnitt. Man borde kunna kombinera dessa två faktorer och få något nytt. Men glöm inte att det inte bara är CO2 som är klimatboven. Även produktionen av bilar och avfallshanteringen!

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Jo, fast det är finska regeringen som är inkompetenta den här gången, förfärligt! Inte klokt, det är vad det är.

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Raija writes:Håller med! vi har en liten bil som har CO-utsläpp under 120 och diesel!Skatten 586,37 €. Orimligt! Något att ta upp i NR.

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Hasse writes:Enligt fordonsskattelogiken borde en dieseldriven heliumzeppelinare ge skatteåterbäring varje år då…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s