Kom igen regeringen, det räcker nu!

Publicerat: 16 april, 2010 i Uncategorized

Alltså hur många misstag kan man göra innan man inser att man inte är lämpad att leda Åland. Polisanmälningar, hänglås på tjänstemannarum, Skarven-affären, syreverket på Klinten, avbytarservicens vara eller inte, lunchpauser eller inte, permitteringar, minister som avgår, nu senaste en felaktig avskedad tjänsteman… Jag försöker se det som är bra i vad regeringen gjort senaste åren, men kommer inte riktigt på något.

Anser fortfarande att en samlingsregeringen är det enda rätta, men är de personliga posterna viktigare än Åland som helhet går det såhär, tragiskt.

Hoppas dock att folk inser detta och röstar annorlunda i nästa val. Folket på stan säger alla samma sak "sämre än det här kan det inte bli"

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Katrin och Mats igen: Det är bäst att ni tar ett allvarligt snack med Veronica om Java Invest direkt på måndag morgon, annars kommer ni att hamna i tidningarna igen med ännu en polisanmäld minister!!!

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Katrin och Mats-> Jag har alltid varit Liberalare men har nu valt att gå över till OBS, jag tror faktiskt att det är många med mig som har omvärderat sin politiska ställning nu. Min kritik är i främsta hand mot centern. Men iom att ni sitter i samma regering dras ni ju ounvikligen med.Och Fredrik, fortsätt med din kritik! Så länge den är befogad ser jag inte dig som en gnällspik! Som du säger; det är din uppgift i ett oppositionsparti att belysa regeringens tillkortakommanden.

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hej Mats & Katrin, Gnällspik…jo lite kan jag hålla med om. Tycker dock att den här regeringen har haft lite mycket bakslag nu. Tycker inte ni? Kan hålla med om att största fadäserna gör centern, om och om igen….Men nog gör Liberalerna sin beskärda del också. Jag måste säga att jag fortfarande tror på en samlingsregeringen som enda lösning för Åland i den här situationen. Parlamentarismen går liksom ut på att jag skall hitta fel på er, jag gillar det inte men det är ni som valt spelreglerna denna gång. Mitt jobb nu är att på alla sätt försöka visa på vad ni gör fel och hur vi skulle göra istället. Nu skall jag köra vidare, debatten lär fortsätta, jag har 1300km kvar.//Frille

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Mats Perämaa writes:Jag har uppfattat dig Frille som en renhårig politiker som står för din ideologi. Inte i huvudsak kastar skit på andra. Tiderna tycks ändra. Det finns ingen annan regering som har haft en finanskris som denna att hantera. Jag hävdar att vi har gjort det bra. Läs bokslutet. Där finns bevisen. Mats

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Nu blir jag verkligen överraskad! Vilken gnällspik du har blivit, Fredrik. Det trodde jag inte riktigt om dig. Vad sägs om följande: barnomsorgslag, handikappservicelag, ett omfattande vattenåtgärdsprogram, hemvårdsstödslag, kriterier för den åländska äldreomsorgen, barnskyddslag, kriterier för vårdgaranti, möjlighet till en andra bedömning inom vården, förslag till ny avfallsplan, miljöbilsstöd, stöd för enskilda avlopp, sänkt högkostnadstak för sjukpensionärer och barn, inrättat flera naturreservat, riktad rådgivning för böner för att minska miljöbelastningen, musselprojekt, stöd för våtmarker, ordningslag, gymnasielag, bolagiserat posten, en snart färdig turismstrategi, finansförvaltningslag…..för att inte tala om det ständiga budgetarbetet, strukturförändringar där målsättningen var att minska förvaltningen med 120 tjänster fram till 2020. Förändringen från 2009 till 2010 är -70 tjänster. Ett ständigt budget arbete som innehåller strukturförändringar, arbetsmarknadsåtgärder samt stimulansåtgärder.Var gärna lite mera konstruktiv i din oppositionspolitik!MvhKatrin S

  Gilla

 6. steelfm skriver:

  Hej Anonym, Förstår precis hur du känner det, synd bara att det är ett&halvt år till nästa val.. Dom hinner tyvärr ställa till med mycket mer elände på den tiden.trevlig helg

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det känns som om hela regeringen endast är fokuserad på att sitta kvar till varje pris just nu, istället för att sköta verksamheten. Jag har själv, genom mitt företag, ett ärende uppe hos trafikministern och hon (inte föredragande tjänsteman)har högaktningsfullt skitit i att ta beslut, även om laglig handläggningstid gått ut!Inte konstigt att gemene man tappar förtroende för den sittande regeringen!!Jag vet iaf hur jag röstar i nästa val och det är INTE på ett parti i sittande regering!Jag vet iaf hur jag röstar i nästa val!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s