Nu skall jag upp och prata om straffskalorna

Publicerat: 9 april, 2010 i Uncategorized

Tänker ungefär säga såhär, hålla det kort, de 10 ledamöter som är kvar vill nog gå hem :O)

En förutsättning för att befolkningen skall ha respekt och förtroende för lagstiftningen och lagstiftarna är att straffbestämmelserna står i proportion mot de lagar som stiftas och i relation mot andra brott eller överträdelser som begås.

Den senaste tiden har vi kunnat läsa om flera fall som sätter denna grundprincip ur spel. Undertecknad anser exempelvis att det skall vara strängare straff för försäljning och langning av droger jämfört med enkla trafikförseelser. Det bör exempelvis även vara strängare straff för våldtäkt och försök till våldtäkt än straff för enkla brott mot jaktlagen.

Med anledning av det ovanstående föreslår jag att lagtinget hos landskapsregeringen hemställer om att straffskalorna i våra åländska lagar ses över så att straffet står i proportion till brottet men även i relation till andra straff.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s