Svar på några frågor

Publicerat: 21 januari, 2010 i Uncategorized

En kommentar från Anonym:
"Men när det gäller tablån försöker vi prioritera lyssnarna, de ska inte drabbas för att radion får mindre pengar, säger Ålands Radios redaktionschef Astrid Olhagen"
hur ska man annars prioritera en tablå? så att dom som jobbar ska drabbas mindre ???? karlström, säg nåt!!
Air Åland ! Karlström, säg nåt !!! "

Så här säger jag om det:
Klart man kan fortsätta göra en bra radio även om resurserna minskar. Ålandsradio har fortfarande 2,2 miljoner euro att göra radio för. Kan säga att tekniskt sett är det inte så stor skillnad på SteelFM Ab och Ålands Radio TV Ab, förutom att på Ålandsvägen finns all den bästa, dyraste och driftsäkraste tekninken som går att köpa för pengar, på Strandgränd finns egna konstiga kopplingar och påhittade lösningar med mig som tekniker på halvtid som sköter tekniken på tre stationer. Löneförmånerna är dock också betydligt bättre på Ålands Radio, fråga Owe Sjöblom som jobbat på båda ställena :O)

AirAland finns det också mycket att säga om, däremot så tänker jag inte göra det. Det är ett aktiebolag som säkert försöker göra så gott dom kan. Personeligen så anser jag att felet begicks av Olof Erland i Center/Lib regerigen när de slaktade det egna bolaget Skärgårdsflyg som då hade bedrivit flygverksamhet i över 50år.

Kan kort påminna er om att när jag var VD på Skärgårdsflyg så flög vi varje vardag tre gånger tur/retur till Stockholm, biljettpriset då var ca 550mk (92euro) TUR & RETUR! Förutom det så sysslade vi med Taxi & Ambulansflygning, flög mycket patienter till Åbo & Uppsala, patienter som idag flygs med Helikopter (som är 3-5ggr dyrare). Skärgårdsflyg kan jag säga hur mycket som helst om och har en berättelse nerskriven någonstans i en gammal dator, kring hela historien. Men det är ett av de dummaste, mest kostsamma beslut som någonsin tagits, beslutet att lägga ner Skärgårdsflyg.

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Tjena Anders, Visst finns det det men menar du att det inte finns någon effektivisering att göra på radion, att resurserna på 2,2miljoner euro är för lite att göra radio för Ålänningarna för? Jag kan komma med många förslag på hur man kan göra saker mer kostnadseffektiva. Kan exempelvis inte i min värld förstå att det bara spelas musik när Tom Wiklund är sjuk, kan inte redaktionschefen eller någon annan hoppa in? Vad jag menar med att man har bra teknik är att man med bra teknik inte behöver så många tekniker… vi har sämre teknik på tre stationer som går dygnet runt och jag håller dom rullande på en halvtid…//Frille

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anders Hallbäck writes:Det finns visst något som heter personalvård och lön efter kompetens. Har jag förstått 🙂 Driftssäker teknik är väl också rätt bra att satsa på om man skall ha ett seriöst radiobolag? Tyvärr är det både lyssnare och personal som är förlorare. Att det blir sämre radio är ju självklart. Mångfalden försvinner och granskningen ytligare.Och dessutom är ju inte JAG kvar 😉

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Tackar och bockar

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:tack!my vote is yours, to keep!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s