Jag trodde inte mina ögon när jag läste tidningen i morse

Publicerat: 21 januari, 2010 i Uncategorized

Citat ifrån Ålandstidningen –
"ÅMHM utreder två grenar och en sten
Just nu arbetar åländska myndigheter för högtryck med ett miljöärende.
Åklagarmyndigheten, Ålands miljö- och hälsoskydddsmyndighet och polisen deltar i utredningen. Flera personer är kallade till polisförhör.
Ärendet: Två grenar och en sten i ett dike."

Inte klokt på en fläck, skandal om det som står i tidningen är sant! Inte kan det väl vara meningen att våra skattepengar och människors resurser skall användas på detta sätt!

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Anmälaren har rätt till samma utredningsresurser som alla andra. Det är viktigt för rättssäkerheten.Det menar ÅMHM:s chef Yvonne Österlund.i told you so !!!!

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Hmmmm. Jag kan väl säga som så att jag har fått svaret flera gånger när jag varit till polisen att dom inte har resurser eller tid med anmälningar och utredningar även om det gällt inbrott/stölder… Så vissa saker prioriteras mer än andra och i just detta fall tycker jag man kunde prioriterat annorlunda. Sätt polisens resurser på att säljer droger och de som tar in narkotika till vår ö!trevlig helg

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:men nu handlar det inte om sunt förnuft. utan om lagstiftning. skulle vi ha enhärskarstat, skulle vi kunnna ha så att en bestämmer. men nu ser det ut som det gör och då måste man förfara på samma sätt, åt alla, hela tiden. fast de handlar om stenar o pinnar. vi kan inte ha så att bara för att man har rätt efternamn så är det "en bagatell". inte ens misstanke ska finnas. det händer nu när man har fullt pådrag över stenar!! fånigt men rättvist!!

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  karin writes:Sedan finns ju något som kallas sunt förnuft också och som kan utövas fastän man är en myndighet. Lagar kan läsas på olika sätt, ibland som om fan läser bibeln, ibland inte.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:jo, du har rätt! MEN, före lagstiftaren har satt gränser, så måste myndigheten ju följa de lagar som finns, ikke sant ? Håller med att det är dax att sätta ner foten nu, göra om o göra rätt! det finns flera saker:proansstödkarusellenskärgårdens guldskednäringspolitikenÅmHmÅlands RadioMer frihet, mindre förbudfred på jorden och likadana öppettider i sittkoffs

  Gilla

 6. steelfm skriver:

  Då måste lagstiftaren sätta in gränser på vad myndigheten skall användas till, vad den skall göra, vad som skall prioriteras. Men majoriteten av politikerna på Åland vill ha mer begränsningar mer förbud mer byrokrati, det vill inte jag och jag hoppas att ålänningarna inser det till nästa val och röstar på någon annan än de som exempelvis förra veckan införde fler förbud och med det mer jobb för polisen att utreda, mer för rättsväsendet att granska, jag pratar om alkoholförbudet som togs förra veckan!Om en myndighet utreder två stenar och en kvist i skogen så har det gått duktigt för långt!mvhFrille

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonymous writes:man kan se de så. men, en myndighet har ju lagar att följa. fast man kan tycka, och jag tycker det, att dom e fåniga, så måste dom likförbannat följa den. så om någon anmäler eller dom misstänker miljöbrott, måste dom utreda. fast de handlar om en två eller flera stenar……. fångit, men vi får problem om en myndighet börjar tolka, du vet en sten för lite, 2 för lite, 3 för lite, men 8 stenar, då e de en dam….alltså var går gränsen. nu e de lika för alla. som de ska va. fånigt eller inte. lagen om lika behandling är viktig……fast den blir fånig ibland, som i detta fall…men alternativet är värre…rättsäkerheten sätts ur spel.

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Boutros writes:Man tar sej för pannan!

  Gilla

 9. steelfm skriver:

  Hej Fredrik, helt rätt, katastrof är vad det är!mvhFrille

  Gilla

 10. anonymous skriver:

  Fredrik writes:Snacka om att omyndigförklara sig själv. Man borde kanske förklara åt dem att exekutiv makt bygger lika mycket på fokligt förtroende som på lagar.. Nu kommer ju ingen att ta denna "supermyndighet" på allvar längre, å andra sida kanske det är lika bra..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s