Adoptivbarns rätt till hembygdsrätt

Publicerat: 4 november, 2009 i Uncategorized

Jag hade en enkel fråga idag som handlade om vad regeringen tänker göra för att adoptivbarn skall få åländsk hembygdsrätt på samma sätt som biologiska barn. Tack vare min enklafråga så har focus lagts på denna fråga och flera fall klarats upp och nu har förhoppningsvis regeringen rutiner i förvaltningen så att fler misstag inte skall hända igen.

Det hade kommit till min kännedom att förvaltningen hade sagt åt en familj att deras adoptivbarn måste bo här i fem år innan hembygdsrätt skulle beviljas, det är givetvis helt fel! Ett adoptivbarns skydigheter och rättigheter är precis likadana som ett av åländska föräldrar "producerat" barn.

Känner du till något annat som du tycker är orättvist eller borde ställas en enkel fråga om så hör av dig bara, det är väldigt enkelt för mig att ställa en fråga till regeringen eventuellt ställa dom till svars, och dom måste svara inom tio dagar! Fundera och hör av dig!

Nu skall jag börja plugga budget-2010, vi har gruppmöte imorgon klockan 0900 för en första genomgång. Resten av dagen ser inte så skoj ut, vill du se kalendern?

0500-0700 Önska att jag kunde sova men troligtvis sitta vid datorn och förbereda dagens sändning
0800-0900 (senast) vara på radion för att släcka några bränder
0900-1200 Obundet gruppmöte för att tröska budget
1000-1030 smita en stund ifrån gruppmötet för att gå på Kulturutskott för att justera betänkandet om gymnasiereformen…. därefter återgå till obundet gruppmöte
1300-1455 Mitt första möte i finansutskottet
1500-1655 Direktsända Kofftopppen
1700-1900 möte med Ålands yrkesfiskare i Korrvik för att bla snacka om Eu:s nya idiotdirektiv om att förbjuda försäljning av fisk för privatpersoner
1900-2300 inget inbokat, förhoppningsvis få ligga på soffan och se på en film med min fru :O)

Godkväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s