Hälsningar ifrån Nordiska Rådets 61:a session i Stockholm

Publicerat: 28 oktober, 2009 i Uncategorized

Full fart här från morgon till sen kväll. Igår var en händelserik dag, både bra och dåligt.

Började med kulturutskottsmöte där jag pratade en del om fildelning coh upphovsrätt, skall troligtvis hålla ett kort annförande om det i sessionen på torsdag så det återkommer jag till, förutom det så var jag på lunch till slottet och träffade Kungen, Drottningen och Kronprinsessan. Kan väl säga som så att det var trevligt, kungen och drottningen var småa, disträa och hade relativt dåligt handslag, däremot så var kronprinsessan av en helt annan kaliber, trevlig, glad och positiv med ett rejält handslag. Givetvis passade jag på att hälsa dom välkommna till Åland :O) Svaret jag fick var "Oj vad trevligt", så jag får väl ta och städa upp bagarstugan tills när dom kommer, eller ärligt talat…. så låter jag nog Eva städa upp den :O)

Det tråkiga som hände var att jag slarvat bort min telefon, den försvann mellan klockan 1200 och 1210,kan berätta att det är duktigt jobbigt att vara utan, ingen epost, inga kalenderposter, inga sms, alla kontakter borta. Riktigt irriterande!

Efter att den högtidliga invigningen av sessionen dragit igång och vi lyssnat några timmar på en drös med stadsministrar och oppositionspolitiker så fortsatte kvällen i Kulturhuset för den officiella prisutdelningen av Nordiska Rådets priser, trevlig tillställning på alla sätt. Gillade Marcus Birro!

Därefter fortsatte cirkusen till WasaMuseet för en enklare stående buffe på bekostnad av svenska staten och skattebetalare, tack för det!

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Hej Nu är jag hemma igen, jag skall snacka lite med Gunnar och se hur man kan lyfta gränshinderfrågorna lite extraf för Åland. Det är dock en fråga som genomsyrar det mesta i nordiska rådet. Telefonen är dock borta.mvhFrille

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det jobbas med det på flera plan, bla är Gunnar Westerlund ålands representant i gränsforum, det organ som handhar just gränshinder. Kontakta honom om det är något speciellt förutom VAT-nummer du tänker påmvhföredetta aktiv

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Dick J writes:Vore det inte läge nu för Åland att föra upp gränshindren för Åland på en Norisk nivå, speciellt nu när de har det på sin agenda. Man har sett mycket lite om det nämnas. Varför inte får Nordiska rådet ta det som ett ärende under 2010? Vi vet ju att finska myndigheter inte anser sig behöva göra något. Det finns säkert tolkningsutrymme inom EU för att vi kan ha VAT nummer också som t.ex. Spanien har låtit Kanarieöarna ha taxfree och VAT nummer. Finns det en vilja finns det en väg. Hoppas du hittar telefon kanske du glömde den på slottet, kolla med Knugen. Ha det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s