Ålands radio och TV:s undersökning

Publicerat: 31 augusti, 2009 i Uncategorized

Idag kom Åsubs radio/tv undersökning gjord på uppdrag av Ålands radio, jag skrev tidigare i våras om vad jag tyckte om deras upplägg, läs det här>>

Undersökningens resultat baserar sig på de uppgifter som samlades in genom en enkät
som skickades till 721 slumpmässigt utvalda ålänningar boende både i stan, på landet och i Skärgården (nämnas bör också att de kommersiella stationerna inte hörs i skärgården, blan annat pga att Ålands radio väljer att sända exempelvis Radio Suomi istället för en lokal Åländsk station på de frekvenser som skulle göra det möjligt).
Efter en påminnelse hade 389 personer svarat på enkäten, alltså endast 54%. Undersökningen bestod av 4 st A4 sidor där första sidan gällde radio/tv kanaler och de följande 3 enbart var focus på Ålands Radios programutbud, vilket givetvis betyder att om man inte lyssnar på Ålands Radio så orkar man givetvis inte bry sig om att fylla i undersökningen och sålunda är majoriteten av de som svarat på enkäten ÅlandsRadio fans, jag skulle vilja haft en opartisk utredning och skulle gärna varit med och betalat en sådan, givetvis ville inte Ålands Radio det för då skulle resultatet se annorlunda ut.

Man kan dock klart utläsa att de kommersiella radiostationerna på Åland har kraftigt övertag på lyssnarna under 45 år och Ålands Radios lyssnare är största delen pensionärer, alltså trots att undersökningen riktiar sig till ÅlandsRadios lyssnare så lyssnar fler på de kommersiella stationerna än på Ålands Radio. Vill du läsa hela undersökningen även om den är duktigt partisk så hittar du den här http://www.asub.ax/files/Rapport2009.9.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s