Lagting idag

Publicerat: 2 september, 2009 i Uncategorized

Jag höll två anföranden idag i lagtinget, det ena handlade om att inte höjja skatten för företag med 2,6% eller motsvarande 4 miljoner Euro, för att ge till komunerna. Jag kommer att återkomma om mina tnkar och funderingar i ett annat blogg-inlägg om det. Det andra anförandet handlade om att man bra skulle kunna sluta med bidrag till bildningsförbunden på Åland. Vi pratar ofta om att vi skall göra strukturella förändringar men när det kommer till kritan så går det ofta inte att genomföra. Idag finns det alla möjligheter att utbilda sig inom ramen för Medis, öppna högskolan, inom föreningslivet, på biblioteket. Jag förstår inte riktigt varför vi skall ha två organisationer som gör istortsett samma sak, alltså arbetarnas bildningsförbund och Ålands Bildningsförbund. Jag kan återkomma om detta om någon vill.

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Tjena Putte, absolut, det gör jag gärna! Men jag la upp en kort film ifrån salen i måndags istället. Kolla den så kan vi fortsätta diskussionen sen.mvhFrille

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Putte writes:HejSer gärna att du återkommer angående bidragen till bildningsförbunden, tycker det här låter som en intressant debatt som jag gärna slänger mig in i. Vet inte riktigt om jag håller med dig till 100 % just nu bara, men inväntar med det slutgiltiga när jag ser dina argument ifall jag köper det eller inte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s