Sitter på lagting och lyssnar på debatten om hemvårdsstöd

Publicerat: 5 november, 2008 i Uncategorized

Vaknade upp till en ny världsordning imorse, Usa har valt en ny president, tittade ut genom fönstret i Ulfsby och insåg att det inte såg annorlunda ut… Däremot tror jag att det kommer innebära en hel del förändringar för en stor del av världen, om allt är bra för oss i Ulsby, Åland, Norden och Europa är jag inte så övertyga om ännu. Jag hade personligen givit min röst på McCain men jag tycker också det skall bli intressant och se på vilket sätt Obamas förändring kommer att genomföras. Han är för ett mer protektionistiskt USA som gör att det kommer bli svårare att bedriva frihandel på ett sätt som jag tror är rätt, det kan vara bra för Amerika men inte för oss… Däremot är han ju defacto vald till USA:s president inte till världens, så troligtvis för amerikanerna kan han vara bra.

Jag hör till de som anser att det ha varit bra att USA har varit "världspolis" det är trots allt amerikanerna vi bör tacka för andra världskrigets utgång, tycker också det är bra att man fick bort Saddam, hur det kommer att gå för Obama när han skall sätta sig ner och förhandla med Irans president vet jag inte, men kanske han kan.

Det som jag inte riktigt heller gillar är den enorma mängd pengar hans kampanj har kostat, över 5 miljarder kronor jämfört med McCains ca 500miljoner kronor. Var kommer alla hans pengar ifrån? Inte är det bara vanliga amerikaner som betalat några dollar utan det finns troligtvis affärsintressen som stått för det mesta och nu kommer de förmodligen kräva lite "återbäring"

Jag måste dock säga att han är en otroligt duktig talare och jag är absolut inte avundsjuk på det enorma ansvar som nu ligger på hans axlar och det känns som om CHANGE kan börja ske och behövs. Men med tanke på att bägge kandidater troligtvis inte kommer överleva dessa fyra kommande år, den ena av naturliga själ och den andra av att någon troligtvis kommer ta livet av honom så är iallfall Obamas vicepresident betydligt bättre för världen och USA än McCains….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s