Så här skapas en nyhet på (Nya)Åland

Publicerat: 9 oktober, 2007 i Uncategorized

Steg 1.
En person (fredrik.ax LIB) skriver på sin blogg något som han tror att är sant eller så skriver han bara för att svartmåla konkurrenten.
Steg 2.
Kulturminister Gunell läser hans blogg och använder det som fakta och spinner vidare, för att förklara för de sina varför det går så dåligt just nu.
Steg 3.
Chefredaktören på den röda tidningen märker att moderpartiet (S) och de övriga partierna som annonserar mycket i hennes tidning går dåligt i val-pejlingen så hon drar igång på alla cylindrar och utpekar indirekt de som gått framåt för att manipulera resultatet, hon har ju läst på två olika blogg-siter att så är fallet och den ena är ju Kulturministerns, då måste det ju vara sant!
Steg 4.
Hon ger en annan journalist på tidningen i uppdrag att granska vidare, hans resultat är att två partier försökt manipulera pejlingen nämligen Soc&Lib!! Läs dagens nyan

Fredrik.ax har nu tagit bort sin konspirationsteori och sitter troligtvis i ett hörn och skäms och kulturministerns blogg hänvisar nu till ett inlägg som inte längre finns.
Om man gräver en grop åt andra faller man oftast själv däri.

En eloge till journalisterna på Nya Åland som trots att ledarskribenten och chefredaktören så uppenbart och ofta misskrediterar alla andra partier än det egna, kan hålla den journalistiska integriteten så hög som dom gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s