Turist-Åland

Publicerat: 30 juli, 2007 i Uncategorized

Ibland undrar jag om det verkligen är klokt att regeringen arbetar för att Åland skall vara en turistort. För om vi är riktigt ärliga, vädret är inte så bra här jämfört med andra turistorter, priserna här är betydligt mycket dyrare, butikerna stänger kl 14 en lördag under Rockoff-veckan och kl 17 på vardagarna, hot om alger & fästingar förekommer etc.
Turistförbundet satsar varje år över en miljon euro för att locka hit folk och vad får de egentligen för pengarna? Kan inte låta bli att nämna Eat, lunchrestaurangen utanför Rockoff området som har A-rättigheter till klockan 0130 på natten men stänger sin butik kl 1800 när mellan 3500-5000 personer passerar. Hörde honom i en intervju i Ålandsradio och han beklagade sig att Rockoff gjorde att han förlorade 300euro per dag, jag kan garantera att om jag hade hans möjligheter att sälja mat/öl/sprit under en vecka i året granne med festivalen skulle jag göra det och tjäna minst 3000 euro/dag. Men det är jag det, han klagade och höll stängt.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:

  billigare öl än 5e är ingen omöjlighet, det är nog dessutom ganska lätt om man bara har kostnaderna under kontroll!Även tillfälliga byggnationer behöver tillstånd tyvärr, se stadens hemsida!Man får inte filma under förevändningen att sikten är fri om man skall "framföra det offentligt", speciellt om man kan urskilja ansikten (vilket torde vara idén om man skall kunna ha det som vip rum, annars ser ju man inget).Köp eat, och kör hårt! Du kommer bli stormrik, för bra ideér har du !

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  klart man kan sälja öl billigare än fem euro som dom kostade inne på området. En tillfällig estrad/läktare/upphöjd uteservering får man sätta upp utan tillstånd och en videokamera sittande på ett hus 100 meter ifrån en scen inriktad emot densamma behöver inget tillstånd, "sikten är fri" och det som sker på en scen kan inte gå under benämningen "den personliga integriteten" och kränka någon eftersom det handlar om ett offentligt uppträdande. Givetvis kan Dennis sätta upp ett skynke som hindrar kamerans möjligheten att filma men olagligt är det inte. Det var några ideér som jag slängde fram på fem minuter och som jag skulle kunnat genomfört om jag hade drivit Eat. Jag kan komma med ännu fler om du önkar :O) Vad jag ville säga var att ser man möjligheterna istället för problemen så går det att tjäna pengar under Rockoff veckan om man är den enda grannen med A-rättigheter och dessutom har möjligheten att ha öppet två timmar efter att festivalen stänger.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  anonymous writes:

  alltså:Sälja ölen billigare är säkert ok (men den får inte säljas med förlust enligt alkohollagen)Bygga en estrad går inte utan bygglov och det tror jag blir svårt att få där på höjden…..videokamera kan du inte installera utan tillstånd, och det får du inte för man kan kränka "den personliga integriteten".ideér men dom ska ju gå att genomföra också…..kör hårt!!!

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  tack för det, försöker man se möjligheterna i allt är det mycket enklare att göra affärer än tvärtom :O)Skulle vara skoj och visa hur jag tycker man skulle gjort, exempelvis sälja ölen lite billigare än på området, bygga en estrad som man kunde sitta på och titta på husbandet utan att gå in på området. Sätta en videokamera på taket på huset mittemot och zooma in stora scenen och visa det inne i restaurangen och ha den som en superVIP ställe med levande ljus och lite stil…etc etc…

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Kloka ord från en klok företagare om en uppenbarlingen mindre klok. Det gäller att se möjligheterna, inte problemen…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s