Sitter på plenum

Publicerat: 13 april, 2007 i Uncategorized

Om en liten stund skall jag upp och prata om en motion jag har lämnat in, den är lite annorlund och troligtvis lär den inte gå igenom men man kan ju prata ändå :O)
Det är hemställningsmotion nr 28/2006-2207 http://dokument.lagtinget.ax/sok/fr_main.php?iVal=2&arende=HM¤28/2006-2007&docfile=http://dokument.lagtinget.aland.fi/handlingar/2006-2007/HM28/HM2820062007.doc&sfilename=HM2820062007.doc&sLink=http://dokument.lagtinget.aland.fi/handlingar/2006-2007/HM28/HM2820062007.htm

Den handlar om att vi skulle ha en egen landskod för telefontrafiken. Ringer man från Sverige idag till Steelfm måste man slå 00 358 18 16200 skulle Åland ha en egen landskod kunde det se ut såhär 00 888 16200. +888 är inte redan taget, det kan säkert finnas någon anledning till det men det är ett förslag till kod man kunde jobba för att få börja använda. Kan Grönland & Färöarna samt vissa stora företag ha en egen kod anser jag att Åland borde kunna ha det också. Så det är ungefär vad min motion går ut på.
Lyssna på debatten om du har möjlighet du kan göra det här>>http://www.lagtinget.ax/lyssna.htm

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Micke Singapura writes:Siffor och symboler betyder ALLTID naagot beroende vilket land man kommer ifraan…. 888 aer ett alldeles utmaerkt val som i t.ex. China, Singapore, HK eller Taiwan betyder tur/frangaang/rikedom/ etc. Aer foervaanad att den inte redan aer tagen av ett av dessa laender…Hakkorset finns t.ex baade paa Japanska och Kinesiska moebler/porslin/ som tillvekades maanga 100 aar innan Hitler foeddes! Skall man daa laata bli att koepa dom foer att dom har med Nazistmen att gjoera?Nej, Frille koer haart foer 888 som landskod foer Aaland. Kanske ger det oss alla en maassa tur och framgaang?!/ Micke

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Tack för tipset, dat hade jag missat. Satt och funderade lite och det är klart vi skall ha +777 om det går, det är ju nummret till himmlen :O)MvhFrille

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  En blogg-läsare. writes:Kanske inte är så trevligt om vi just skulle välja 888 som landskod om det skulle gå igenom. Den sifferkoden har med nazi-tiden att göra i Tyskland. Ville bara påpeka de ifall du missat de 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s