Ibland borde man undersökas

Publicerat: 14 mars, 2007 i Uncategorized

köpte en jättefin soffa & fotölj för något år sedan, en sån soffa som tidigare generationer skulle gett till sina barnbarn för den var så fin och gedigen. Gissa vad jag gjort nu då?
Vi kom på den brillianta idén att vi borde ha en ny soffa eftersom vi ganka ofta har rejält med folk på besök (typ över 10) samtidigt och det kan bli lite svårt att få alla att sitta bra, så beslut togs att införskaffa en ny stor hörnsoffa ifrån BraMöbler. Det i sig kanske inte är så konstigt men sen fick jag för mig att jag skulle bygga två fotpallar av den gamla soffan eftersom fotöljen finns kvar i rummet…

Sagt och gjort, jag åkte till Byggvaruhuset och köpte två MDF-skivor, till Holmbers och köpte 8 hjul, Syrrans och fixade lite skumgummi för att ha under tyget.etcetc…
En lördag för någon vecka sedan började jag med att skruva ihop stommen på bägge pallarna, soffan vi beställde kom igår vilket betyder att den gamla soffan åkte ut och jag började våldföra mig på den för att strippa den på allt tyg som jag skulle behöva för att klä pallarna med.

Vart jag vill komma är till detta:
Skulle jag sålt min fina soffa skulle jag troligtvis fått minst 500euro för den kanske uppemot 1000e för den var väldigt fin, nu har jag skurit sönder den med kniv, jobbat kanske 8timmar med att få ihop allt till någonting, spenderat över 100euro på MDF, hjul, typ, skruv…kört tre gånger tur/retur till hammarland och har ett bekymmer med att bli av med stommen på soffan. En pall är nästan färdig men inte den andra, tar nog en hel kväll till innan den ser dagens ljus…

Kontentan, det hade blivit billigare och troligtvis bättre att köpa två nya fotpallar, jag hade fått pengar över efter försäljningen av soffan och sparat en massa jobb. Ibland borde man kanske undersökas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s