TV-licens

Publicerat: 25 september, 2006 i Uncategorized

Usch vad arg jag blir varje gång jag måste betala TV-licens, fick räkning ingen nu. 200euro/år! USCH, orsaken varför jag inte gillar den är att på Åland går avgiften för att man har en TV till Ålands Radio. Alltså man tar betalt för en sak men använder pengarna till något annat.

Ålandsradio sänder under 5000timmar radio per år till en kostnad överstigande 2.000.000 euro, jag sänder 26280timmar utan ett cent i bidrag från skattebetlare eller licensbetalare. Tyvärr blir det ju inte bättre för ålandradio när deras största lyssnargrupp består av pensionärer över 65år.
Men alla som har en TV skall vara med och betala för att en liten del av ålänningarnas radio. Den senaste lyssnarundersökningen visade att över 10300 ålänningar lyssnar på någon av våra stationer alltså Rix, Steel eller SoftFm varje dag.

Jag vill avskaffa TV-licensen, inte publicservice radion däremot vill jag modernisera den. Det kan jag berätta om en annan gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s