Mycket på gång nu

Publicerat: 29 april, 2022 i Personligt

Maj blir (likt de flesta andra månader) en intensiv månad. Bland annat kommer en tilläggsbudget med en hel del förslag ifrån mina ansvarsområden (återkommer till det om en vecka), två nordiska ministerrådsmöten i Norge (efter två års digitala möten skall det bli härligt att träffa kollegorna IRL), Sjöfartsdag, invigning av Långnabba vindkraftpark och ett stort event i Stockholm för att locka människor att flytta till Åland. Är du intresserad av det goda livet och en spännande karriär och går i tankarna att göra en förändring i livet så tycker jag (om du befinner dig i Stockholmsområdet) att det här>>> är ett ypperligt tillfälle att bekanta dig med flera framgångsrika framtidsföretag som vill rekrytera och ta del av åländsk kultur, mat, dryck och mingel. Samt träffa mig 🙂

https://finlandsinstitutet.se/alandsjobb/

Ett annat projekt som är högaktuellt är Sommarpraktikant 2022.

Projektet som körs för tredje året i rad tillsammans med Ålands Näringsliv leder till att 160 åländska ungdomar födda år 2004, 2005 eller 2006 har sysselsättning under sommaren om minst fyra veckor. Syftet är att ge företag incitament att anställa ungdomar som annars under rådande osäkra ekonomiska läge inte skulle få viktig arbetserfarenhet. Läs mer om hur du ansöker om en ”sommarjobbssedel” och hur du som företagare skall agera här>>>. Företagare, ge ungdomen en chans

https://www.naringsliv.ax/verksamhet/sommarpraktikant-2022

Måste även skriva lite om den avslutningsfest som hölls igår kväll på Slöfaretsmuseet och Restaurang Nautical för de 70 första deltagarna i uttagningen ett av två till Grit:lab Åland. Jag är så stolt, glad och imponerad över dessa personer som har jobbat stenhårt, långa dagar/nätter och gått igenom 12 quests, 3 raids, 1 hackathon och 4 exam under 4 veckor. Vilket engagemang, vilken glädje, vilket driv och vilken Grit! Tack alla deltagare, partners men framförallt gänget på Paf, utan er hade det inte gått. Det här initiativet har skapat vänner för livet och jag är helt övertygad om att vi kommer se underverk ifrån flera av dessa personer i framtiden. Grit:lab>>> och det här gänget är precis vad Åland behöver. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s