Med glädje och spänst i Jomalas tjänst

Publicerat: 1 oktober, 2015 i Politik

jomala_kandidaterJag har jobbat med ”glädje och spänst i Landskapets tjänst” de senaste fyra åren men som du säkert vet ställer jag inte upp i höstens Lagtingsval. Däremot så har jag valt att ställa upp i valet till Jomala Fullmäktige tillsammans med 18 andra glada personer ifrån Moderat Samling, vill du veta vad hur vi vill utveckla kommunen för att göra ett bra Jomala ännu bättre så kan du läsa vårt valprogram här>>

Så bor du i Jomala och vill ha mig i fullmäktigesalen så skall du avlägga din röst på nummer 542 när förhandsröstningen pågår mellan den 3-13 oktober, om du tycker att jag gjort mitt och det behövs nya krafter så tycker jag du skall rösta på någon av våra nya kandidater.

Vill du träffa oss så finns vi på Solberget, Kantarellen och S-market på söndag, mer info kommer.

kommentarer
 1. Jörgen Strand skriver:

  hej Fredrik! jag tycker valprogrammet för moderat samling i Jomala är rätt bra eller mycket bra. Några saker har jag dock reflekterade på under den gångna mandat perioden.
  1/ Att ha ett budgetunderskott är oroande.
  2/ Att släppa tilläggsanslag till fullmäktige istället för att skicka tillbaka och begära omprioriteringar är enligt mig fel. Fattas pengar i slutändan kan man i värsta fall reglera det vi bokslutet.
  3/ När det gäller gång- och cykelbanor och rondeller längs huvudvägarna så är det landskapets ansvar. Tycker det är mycket oansvarigt från landskapsregeringens sida att inte se till at det är möjligt att cykla säkert från Kantarellen till Karrböle. Ålands mest trafikerade väg. Samtidigt uppgraderade man helt plötsligt vägen mellan Näfsby och Gölby till huvudväg och började bygga cykelbana. Vilken prioritering!!!???
  4/ Gillar inte när ni som parti försökte köpa skidtunnelaktier.
  5/ Förstod heller aldrig varför ni köpte en gammal uttjänt fastiget (gamla ÅAB) Pengarna ni lade där och kommer att få lägga skulle mycket väl räckt till en avdelning på något av befintliga dagisarna. Det skulle även blivit rationellar driftsmässigt. Kommunen fick ju redan gamla brandstation på halsen när ny byggdes.
  6/ Att köpa in mark av föreningen som äger Berghyddan var direkt slöseri med våra skattepengar. Föreningen kunde sålt fastigheten. Hoppas ni inte heller ger skattepengar till Frideborg. Uppbyggnade av den har Jomala kommun inget med att göra.

  Detta var några reflektioner inför valet. Jag tycker ni har ett bra program och hoppas ni lyckas med att sänka skatten. Skulle dock kanske varit klokt att prata ihop sig med en säker majoritet för att få igenom den.

  Lycka till i kommunalvalet och ha en bra dag

  PS. Om min hälsa blir bättre så kanske jag kommer med och jobbar under perioden

  Gilla

 2. fredrikkarlstrom skriver:

  Haha. Jo, 13:de e ju sista dagen. Sorry. Rättar

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Jag hade tänkt förhandsrösta den 12 oktober men det sket sig tydligen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s