Spörsmål om näringspolitiken

Publicerat: 6 november, 2014 i Politik

rosenqvistPå grund av den samlade oppositionens spörsmål om närings- och arbetsmarknadspolitiken blev jag häromdagen tvungen att avboka det nordiska näringsministerrådsmöte jag skulle åkt på nästa onsdag. Riktigt tråkigt, hade sett fram emot att träffa mina nordiska närings-regional-energiministerkollegor och diskutera för Ålands del viktiga och intressanta frågor. På agendan fanns bland annat punkter som entreprenörskap, regelförenklingar, turism och exportutveckling.

Nu blir jag istället hemma och svarar på det här>> spörsmålet.
Spörsmål är ett verktyg för oppositionen att använda när de verkligen anser att något som regeringen gör, eller inte gör, är av allvarlig karaktär. Det är verktyget innan misstroende.

Eftersom talmanskonferensen beslutade i måndags att debatten skall ske på onsdag den 12 november, respekterar jag givetvis det och stannar hemma. Senare idag kommer regeringen med ett skriftligt svar på spörsmålet där vi berätta vad vi gjort, gör och kommer att göra för det åländska näringslivet. På onsdag kommer jag sen givetvis utveckla det svaret ytterligare och mina kollegor med mig.

Jag hoppas dock verkligen att oppositionen tar tillfället i akt och kommer med många konkreta förslag på förbättringar, förenklingar och stimulansåtgärder. Att de visar på alternativ och vad de tycker jag/vi borde göra istället, eller vad de skulle göra om de satt i regering, de skriver nämligen bland annat: citat ”Vi anser att landskapsregeringens näringspolitik är obefintlig”. Det är ganska hårda ord det.

Även om jag anser att jag skulle gjort större nytta för det åländska näringslivet på ministerrådsmötet så ser jag fram emot debatten, till det åländska näringslivets fromma.

Dagens Ledarskribent Rosenqvist på Ålandstidningen skriver idag en välformulerad ledare där han ger sin syn på saken, det tar mig inte emot att säga att jag håller med honom. Du hittar ledaren här>>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s