Ny dag nya möjligheter

Publicerat: 15 september, 2014 i Politik

framtiden-skylt2Det gäller att vara positiv och se möjligheter i allt, men ibland är det lite tuffare än ibland. Som du vet är det ett annat Sverige som vi vaknat upp till idag. Sett ur min synvinkel så har väljarna aldrig fel, men de har inte heller alltid rätt. Sverige kommer tyvärr inte längre styras av Alliansen och statsminister Reinfeldt lämnar idag in sin regerings avskedsansökan och ansvaret att driva jobbmaskinen Sverige vidare lämnas över till ett splittrat röd/grönt alternativ utan egen majoritet i riksdagen. Måste säga att jag i morse när jag körde på jobb, kände mig ledsen för ett helt land.

Att Fredrik Reinfeldt även meddelade att han kommer avgå som ordförande för Moderaterna tror jag dock kan öppna upp för Anna Kinberg-Batra att ta över och vem vet, kanske vi får se en blocköverskridande regering i Sverige inom kort. Vet att det är svårt både för socialdemokratiska och moderata väljare, men för Sverige tror jag det skulle vara bäst. Men det är inget jag kan påverka, det ligger nu i händerna på Löven att bilda regering, hoppas för Sveriges skull att det inte drar ut på tiden. Efter att en regering bildats skall även en budget läggas, inte en lätt uppgift.

Annars är det måndag i borgen, full fart ifrån 07:30. Nu en kopp kaffe samtidigt som jag skriver detta inlägg. Precis avslutat ett möte med två unga tjejer som intervjuade mig om ungdomsarbetslöshet (de skulle vara tre personer men killen dök inte upp, hoppas för hans skull att han har en verkligt bra orsak, för även om man är sjuk måste man meddela sina kollegor/chefer att man inte kommer på jobb)

Nu fortsätter dagen med gruppmöte, sen lunchmöte med två potentiella nya företagerskor (om det finns ett sådant ord), följt av lagting, möte med Ålands Näringsliv och Visit Åland för att avsluta dagen med ett företagsbesök på en av de mest framgångsrika företagen på Åland.

Det är bara att göra som Mark Levengoods mormor (eller vem det nu var) brukar säga,
-Det är bara att bryta ihop och gå vidare. Nu kör vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s