En lillajul berättelse

Publicerat: 1 december, 2012 i Uncategorized

Idag är det julmarknad på Jan Karlsgården och det fick mig att tänka på en grej som utspelade sig för ca 20 år sedan. Jag jobbade på den tiden alla lördagar på Maskinuthyrningen Klint Rent. Det var ganska lite folk i butiken så jag fick lite långtråkigt. Kom på en lysande idé, tyckte jag då.

Jag åkte till ett stort stentag i Eckerö och lastade bilen full med knytnävsstora runda stenar. Tvättade av dom och tog en stenborr ifrån hyllan och monterade fast en efter en av stenarna i pelarborrmaskinen och började borra ett hål som var ungefär lika stort som ett värmeljus. För dig som aldrig har försökt borra ett 35-40mm hål i en granitsten ifrån Åland kan jag berätta att det är svårt, besvärligt och komplicerat.

Hur som efter flera månaders tid, konstant borrande alla lördagar så insåg jag att jag hade ca 50-60 stenar med ett hål som lämpade sig att sätta ett värmeljus i. Lilla-Julmarknaden närmade sig och jag fick för mig att jag skulle sälja min stenar där. Sagt och gjort, packade ett bord, slängde mina stenar i bilen och for iväg.

Försäljningen gick bra men jag minns att det var svinaktigt kallt. Stod där i sju timmar tills alla mina stenar var sålda. Minns att jag tog 25 mark styck för dom. Jag packade ihop mitt pick och pack, frös som en hund, nöjd och åkte hem för att dusch/värma upp mig. Konstaterade att då som idag så inföll Lillajul på en lördag, på den tiden var lördagar förknippade med kalas och Arkipelag med kompisarna. Så även denna lördag.

Kvällen drog igång. Jag kände mig nöjd, duktig och rik över mitt värv. Skröt om hur jag förädlat sten till pengar och kände mig som "Kung i Baren". Vaknade dock upp på söndagen och konstaterade att alla pengar var slut och jag hade ont i huvudet.

Började då fundera om jag är riktigt klok som har slitit hund i månader, stått ute i sju timmar och frusit för att vakna upp på söndagen utan pengar, inga stenar och ont i huvudet…

Anders Wiklöf – Fredrik Karlström -> 1-0

God Lilla Jul på Dig

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Hasse writes:Det är väl helt logiskt att man blir sten för pengarna…

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Anonym writes:Haha.Wiklöf alltid en vinnare

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s