Adam Alsing som frimärke :)

Publicerat: 27 januari, 2012 i Uncategorized

För två veckor sedan så åkte Eva och jag till Helsingfors för att komma bort en stund. Vi åt och drack och gjorde absolut ingen nytta alls. Ett mål som jag dock hade på resan var att köpa nya byxor (även om jag alltid försöker KÖPA ÅLÄNDSKT men just det här märket som jag gillar och använder är det ingen som säljer).

Till sak, de senaste tio åren har jag alltid köpt samma storlek, nämligen 36/32, jag vägrar prova i butiken utan köper alla dom har (i det här fallet två exemplar) för jag vet vad jag vill ha. Inget konstigt med det. Tills vi kom hem och det blev måndag morgon.

Jag skulle göra mig fin till jobbet och slet bort alla förbannade lappar som sitter på nya byxor och började klä på mig…. inser att jag köpt fel storlek!!!

Förbannad och irriterat tar jag av mig byxorna och kollar storleken…36/32… Inser att felet inte är byxornas utan någon annans, nämligen mitt eget.

Bestämmer mig där och då att nu tusan måste det till förändring. Har gått upp 15kg på 15 månader och med det jobbet jag nu har så lär det inte ske någon förändring till det bättre utan att någon gör något… Sagt och gjort, jag ber Eva om hjälp och så bär vi in motionscykeln som stått i förrådet i över tre år, till gästrummet och så på kvällen när jag kommer hem så börjar jag cykla.

Jag sätter på TV:n och hamnar in på #AdamLive och ser hur Lillbabs kommer in i studion, orsaken varför hon är där är bl.a för att Svenska Posten beslutat att göra ett frimärke av henne. Adam Alsing tycker det är oerhört häftigt att tanten fått ett eget frimärke och inslaget surrar just kring det.

Jag har just kommit igång med min cykling, svettas, stånkar men har fortfarande tanken klar och får en idé om att här är ett läge att marknadsföra Åland…

Nästa dag beställer jag en uppsättning av frimärken av Posten på Åland med Adam Alsing som motiv och skickar över dom till TV3 med ett följebrev…

Ikväll när jag sitter ensam och eftersvettas i vår vedeldade bastu kommer Eva springande (för Eva som är svensk till födseln har givit upp efter bara en timme…) och säger att Adam Alsing i det direktsända programmet tackar näringsminister Fredrik Karlström på Åland för att även han har blivit förevigad som motiv på ett frimärke. 🙂

Skall se om jag kan få en kopia på inslaget eftersom jag inte sett det själv. Men kontentan är, vi kan alla om vi vill, marknadsföra Åland utan att det behöver kosta så mycket bara vi tänker i lite nya banor och det bör vi alla göra.

Trevlig helg, tänk stort, tänk i nya banor!

Ps.
Jag betalade givetvis frimärkena privat, ifall "kuppen" inte hade lyckats 🙂

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anna P. writes:Riktigt bra gjort, Frille! (Intressant med den anonyme gnällspiken, jag är tveksam till att han är så värst djupt involverad i positiv marknadsföring av Åland, han kan ju inte ens stava ett namn rätt. "Matkus".) Hoppas på fler initiativ snart, ministern!

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Snacka om att vara stor i orden samtidigt som du sitter i ett hörn och gnäller på någon som gör något. Upp till bevis då! Vad har du gjort?

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Till Matkus Karlsson vill jag säga att jag nog gjort mer än de flesta när det gäller marknadsföring av Åland.Och det har varit där det gör nytta.Hur många av de som ser på den där smörjan tror du minns ett skvatt av det där längre?

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Tack för alla positiva kommentarer. Gör gärna något liknande själv när du kommer på något. Små medel kan göra stor skillnad. Det gäller att sprida ett glatt och positivt budskap om Åland vid alla tillfällen vi kommer på.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Klart att de som stannat kvar i glopåldern inte förstår bättre.

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Fantastiskt att någon kan tycka att detta var pinsamt…, hur tusan kan man annat än att lyfta på hatten åt en minister som är en handlingens man?

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  J-E writes:Bra där!!!

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Pinsamt löjligt att inte skriva under mad eget namn när man kritiserar någon som gjort något, vad har du själv gjort för att marknadsföra Åland på ett positivt sätt? Med vänlig hälsning, Markus karlsson

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Pinsamt löjligt av en MINISTERdags att växa upp nu. Använd eget brevpapper och skriv under som privatperson nästa gång.

  Gilla

 10. rosadamen skriver:

  Vad häftigt. Håller med dom andra att sluta aldrig vara dig själv. 😀

  Gilla

 11. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Bra jobbat frille. Sluta inte att vara frille bara för att du är minister!!Du e guld värd för Åland. Johan

  Gilla

 12. anonymous skriver:

  Mathias writes:Kopian av #Adamlive finns på denna länk, http://www.tv3play.se/play/263540/?autostart=true ca 17.55 in i programmet. Snyggt jobbat, Frille!

  Gilla

 13. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Håller med föregående talare, du är lustig. Kör hårt. Åland behöver fler som du. Håller förövrigt med dig om ditt resonemang kring jomala- mariehamn också. Trevlig helg ministern

  Gilla

 14. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Du är otrolig. Sluta inte vara dig själv. Tänk om Åland fattade vilken resurs dom har i dig! Hoppas du orkar!/Ålänning i exil

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s